Završeno asfaltiranje puta u mjesnoj zajednici Lug Barić

0
1599

SLIĆ, 28. OKTOBRA – Mjesna zajednica Lug Barić spada u red prigradskih mjesnih zajednica opštine Teslić i uglavnom je naseljena izbjegličkom populacijom.

Mještani su godinama mučili muku sa makadamskim putem oko kojeg gravitira oko 180 domaćinstava. Ove godine asfaltiranje ovog puta se našla kao prioritetna investicija u opštinskom programu modernizacije putne mreže i put je, konačno, dobio svoj planirani izgled.
Predsjednik savjeta mjesne zajednice Lug Barić, Miloš Sekulić, rekao je da je asfaltirani put od velikog značaja za naselje Lug Barić, njegove mještane i širu društvenu zajednicu, jer kako je istakao, može služiti i kao zaobilazni put za magistralni put Doboj – Banja Luka u slučaju zakrčenja na kružnom toku.
Mještanin Momir Stojčinović rekao je da je, pogotovo u gornje dijelu naselja, gdje je pretežno sve ravnica, bilo veoma teško održavati put, ta da je ovim projektom asfaltiranja i ne samo asfaltiranja nego izgradnjom podzide put je mnogo prohodniji jer je na mjestima bio i tri metra širok samo.
Stanovnici ovog dijela opštine iskazali su zahvalnost opštinskom rukovodstvu na prepoznavanju i rješavanju problema njihove mjesne zajednice.

Izvor: Opština Teslić