Osveštana crkva u Krivaji

0
1898

TESLIĆ, 30. OKTOBRA – Njegovo preosveštenstv episkop zvorničko-tuzlanski gospodin Hrizostom osveštao je danas novosagrađenu crkvu Svetog Arhangela Mihaila u teslićkoj mjesnoj zajednici Krivaja.

Uz prisustvo mnogobrojnih vjernika ugodnovićkog kraja, nakon čina osvećenja objekta, služena je sveta arhijerejska liturgija, nakon čega je izabran kum hrama i izvršeno darivanje ikona i litije. Za kuma hrama izabran je Zoran Radić.
Ispred Opštine Teslić činu osvećenja prisustvovali su predsjednik Skupštine opštine Teslić Željko Perišić i načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Borislav Tešić.

Jerej Nenad Jeremić rekao je da milošću i blagodatću Božjom, a uz trud svih parohijana i građevinskog odbora uspio se sagraditi hram Svetog Arhangela Mihaila, a i na današnji dan da se osvešta.
„To je veliko djelo i veliki uspjeh, imajći u vidu da selo nije tako veliko i tako brojno i zaista to je jedan zajednički trud i akcija u kojoj smo svi, Bogu hvala, od samog početka upustili se u taj put i zajedno u svakom koraku išli i tako ga zavšili” – rekao je Jeremić.

Jeremić je zatim poželio da, kako je rekao, pored fizičkog truda koji je uložen, od današnjeg dana bude uložen i duhovni trud kako bi crkva bila ispunjana svake službe svakoga praznika i da na taj način kroz ispovjedanje Gospoda našeg, Isusa Hrista i Svete trojice budu tražene blagodati od Gospoda Boga.
Kum hrama Zoran Radić, rekao je da mu je pripala posebna čast da u ime bratstva Radića preuzme današnju svetu dužnost kumovanja, obaveze i časti prema hram Sv. Arhangela Mihaila.

„Zahvaljujem se najviše bratu Savi i Gojku Radiću jer su pokrenuli inicijativu da preuzmemo danas ovu čast” – rekao je Radić. Radić je dodao da nije veliki vijernik i da mu je najvažnije bilo da u svijetu, jer živi u Njemačkoj, može da prezentuje da selo iz kojeg dolazi ima hram Srpske pravoslavne crkve.
„Dao nam je Bog mogućnost i vjeru da to ostvarimo, ostvarili smo to i crkva je kako reče sveti vladika kao ognjište, da ostanemo na ovim prostorima i da djeca ostanu i nadam se da ćemo uspjeti u tome” – dodao je Radić.

Izvor: Opština teslić