Prijem za mladog inovatora Aleksandra Petkovića!

0
1239

Mladi inovator, Aleksandar Petković, imao je veoma uspješan nastup na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu inovacija, znanja i stvaralaštva „Tesla festu“ koji se održava u Novom Sadu.

prijem

Na ovoj nadaleko poznatoj manifestaciji koja se održava jubilarni 30. put okupili su se inovatori i pronalazači različitih generacija iz desetak zemalja – Srbije, Rusije, Kine, Češke, Republike Srpske, Crne Gore…

Od 150 učesnika i oko 400 predstavljenih radova, kako domaćih tako i stranih, mladi Aleksandar je kao individualni izlagač Saveza inovatora Republike Srpske osvojio zlatnu medalju i specijalno priznanje u ime ruske akademije nauka.

Tim povodom načelnik opštine Teslic, Milan Miličević, upriličio je prijem za ovog mladog inovatora.

„Zahvaljujući njegovim uspjesima Aleksandar Petković je po drugi put kod nas na prijemu. On je mlad, uspješan, čovjek koji se školuje, koji ulaže u sebe i svoje znanje i pred njim je sigurno dobra perspektiva koju će on iskoristiti na najbolji mogući način. Ono što je meni posebno drago je to što on na ovaj način promoviše sebe ali i opštinu Teslić koja je i dalje spremna da mu pomogne, kao i drugim mladim uspješnim ljudima u ostvarivanju njihovih ciljeva. Naravno, ja mu želim mnogo uspjeha u daljem radu“ – rekao je Miličević.

Aleksandar Petković, zahvalio se načelniku na prijemu i podršci koju mu pruža. „Učestvovao sam kao individualni izlagač Saveza inovatora grada Banja Luke i Republike Srpske.

Predstavio sam svoj novi rad pod nazivom „Mini bubnjevi“, koji su u suštini potpuno funkcionalni elektronski bubnjevi ali drugačijeg dizajna. Što se tiče priznanja, rad je pridobio veliku pažnju i zainteresovanost. Osvojio sam zlatnu plaketu, a na dodjeli su predstavnici Saveza inovatora Rusije uručili specijalno priznanje sa peharom kao najuspješnijem samostalnom izlagaču“ – rekao je Petković.

„Tesla fest” je i ovoga puta okupio mnogobrojne mlade pronalazače, od kojih će se neki možda vinuti i u svjetske naučne visove, a jedan od njih zasigurno je Aleksandar Petković.

Izvor: Opština Teslić