Nova šansa za zaposlenje djece poginulih boraca

0
1111

Pale – Zavod za zapošljavanje RS raspisao je poziv poslodavcima za korišćenje preostalog novca za zapošljavanje pripravnika sa visokom stručnom spremom, odnosno 60 djece poginulih boraca Vojske RS, a biće otvoren do 18. novembra.

Kako je navedeno u pozivu, preostalo je još 576.492 KM, a riječ je o projektu podrške sticanja radnog iskustva mladih u statusu pripravnika u RS koji nije u potpunosti realizovan po pozivu raspisanom 4. maja ove godine.

– Projektom se finansira 100 odsto bruto plate za vrijeme pripravničkog staža od 12 mjeseci. Bruto plata iznosi 796 KM i sastoji se od neto plate od 500 KM uvećane za pripadajuće poreze i doprinose – navedeno je u pozivu.

U pozivu stoji da izdvajanje po jednom pripravniku iznosi 9.552 KM na godišnjem nivou i finansira se iz sredstava Zavoda za zapošljavanje.

– Prednost u korišćenju sredstava imaju poslodavci iz oblasti poljoprivrede, prerađivačke industrije, proizvodnih i uslužnih djelatnosti. Osim njih, prednost imaju i poslodavci koji stvaraju uslove za zapošljavanje nezaposlenih lica u nerazvijenim opštinama – stoji u pozivu.

Među ovim poslodavcima su i oni koji zapošljavaju osobe sa invaliditetom, kao i nezaposlena lica koja se vode na evidenciji Zavoda duže od godine. Novac se neće odobravati poslodavcima koji po dosadašnjim projektima nisu poštovali ugovorene obaveze.

Izvor:GlasSrpske