18/01/2018 14:40
NAJNOVIJE VIJESTI
Za sada zaustavljeno poskupljenje goriva

Za sada zaustavljeno poskupljenje goriva

Poskupljenje goriva i naftnih derivate neće ići tako lako kako su planirali u Savjetu ministara. 15 feninga po litru udar je na džep građana – bili su jasni u Komisiji za finansije i budžet parlamenta BiH.

Nisu dali prolaz prijedlogu koji je stigao iz Savjeta ministara, na šta im Vjekoslav Bevanda poručuje da će narodu morati da objasne zašto Bosna i Hercegovina od EBRD-a  neće dobiti 300 miliona maraka za izgradnju autoputeva i cesta.

“Jednostavno je procjenjeno da ni jedna, ni druga direkcija za autoceste i ceste nema kreditni kredibilitet bez uvođenja akciza i to je ocjena kreditora”, rekao je Vjekoslav Bevanda, ministar finansija i trezora u Savjetu ministara BiH.

Stranke koje čine vlast u Federaciji BiH nisu protiv prijedloga Savjeta ministara, ali jeste većina među kojima je i SNSD-ova Dušanka Majkić. Ona tvrdi da Zakon ne odgovara građanima RS, pa zato neće imati podršku srpskih poslanika.

“Ovo ne odgovara RS – to ćemo staviti, ovo što nama odgovara – to ćemo progurati, ne može tako. Proći će samo ono što ima odluku Upravnog odbora UIO”, rekla je Dušanka Majkić, SNSD-ov član Komisije za finansije i budžet u Predstavničkog doma PS BiH.

Iako iz Savjeta ministara uvjeravaju da je  poskupljenje goriva neophodno za nastavak gradnje autoputeva u BiH, parlamentarci očigledno misle drugačije. O tome će sutra raspravljati na sjednici Predstavničkog doma.

Izvor: Press

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net