Влада: Значајна улагања владе у општину Теслић

0
1891
Према подацима Владе Републике Српске, до сада је по различитим програмима из развојног програма и из буџета Републике у општину Теслић уложено више од 45 милиона КМ, а кроз кредите Инвестиционо-развојне банке Српске пласирано је око 36,5 милиона.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС

Кроз повољну кредитну линију стамбених кредита ИРБ Српске пласирано је скоро пет милиона марака од чега је више од 90 младих брачних парова из општине Теслић ријешило своје стамбено питање.

У области пољопривреде на подручју Теслића уложено је око 16 милиона марака кроз разне пројекте међу којима су подстицаји за развој пољопривреде, одбрана од поплава и многи други.

Кроз активности подршке привреди Влада Републике Српске међу којима су подстицај извоза и суфинансирање предузећа за производњу текстила, коже и обуће од 2006. до сада издвојено је око 7,5 милиона КМ

Према подацима Владе Републике Српске, за социјално угрожено становништво издвојено је скоро 1,5 милиона за субвенције електричне енергије.

Од 2006. до данас кроз различите пројекте за одрживи повртак издвојено је више 4,3 милиона марака, речено је Срни у Влади Републике Српске.

У сарадњи са борачком организацијом која је дала значајан допринос у Одбрамбено-отаџбинском рату реализовани су многи пројекти од којих су најзначајнији стамбено збрињавање породица погинулих бораца и ратних војних инвалида за шта је издвојено 4,5 милиона марака и збринуто 360 породица од чега изградњом станова 60, а неповратна новчана средства добило је 300 породица.

Из републичког буџета издвојено је 50 хиљада марака за изградњу споменика и спомен обиљежја погинулим борцима војске Републике Српске са територије општине Теслић.

Међу значајнијим улагањима у Теслићу су улагања од 2,3 милиона у школе и фискултурне сале, као и у опрему и модернизацију, набавку рачунара и увођење информационих система за шта је издвојено преко пола милиона марака.

Више од пола милиона марака уложено је у област здравства за набавку биохемијског анализатора, реконструкцију Центра за ментално здравље, али и кроз пројекте адаптација, санација, реконструкција и опремање амбуланти породичне медицине и увођења информационог систем.

Кроз програм социјалног збрињавања радника који су процесом приватизације, стечаја или ликвидације предузећа остали без посла, у општини Теслић збринуто су два предузеће са око 1.200 радника, за шта је утрошено 1,5 милиона марака, док је кроз пројекте запошљавања од 2007. до 2016. запослено око 400 лица, за што је утрошено више од милион КМ.

У рехабилитацију магистралних и регионалних путева, постојеће путне инфраструктуре у Теслићу уложено је око пет милиона КМ, речено је у Влади Српске.

Кроз пројекте за омладину и спорт до сада је у ову локалну заједницу уложено око 3,2 милиона марака.

Укупна инвестиција у оквиру пројекта “Водовод и канализација”, који се реализује на територији више општина у Српској, у Теслићу је вриједна око 17 милиона КМ.

SRNA