Ceca u Guči peva za pomoć nastradalima u poplavama!

0
2152

Sve je spremno da u dragačevskoj varoši počne 54. Sabor trubača, koji će, prema proceni organizatora za pet dana, ugostiti više od 300.000 posetilaca.

Svetlana-Ceca-Raznatovic-e1357052847455

 

Najveća posećenost očekuje se u četvrtak, kada će na stadionu kraj Bjelice od 23 sata nastupiti folk diva Svetlana Ceca Ražnatović, a centralni događaj – finalno takmičenje trubačkih orkestara zakazano je za subotu u 21 sat, kada će „Večernje novosti“ omiljenom trubaču saboraša uručiti nagradu „Zlatna truba“.
Poslednjeg dana Sabora, u nedelju, u Guči će pevati Miroslav Ilić i Manjifiko, i za ove koncerte ulaz će biti slobodan, dok će za Cecin koncert saboraši morati da izdvoje 500 dinara. Direktor produkcije Sabora Dobrivoje Marinski kaže da se na Cecinom koncertu očekuje više od 30.000 ljudi, a da će 20 odsto od prihoda organizatori uplatiti na račun za pomoć nastradalima u majskim poplavama.
„Ceca sa nestrpljenjem očekuje da dođe u Guču, jer ona je i sama priznala da su joj nastupi u Dragačevu među najomiljenijim. Pevaće stare, ali i hitove sa novog albuma „Poziv“. Biće to, obećala je, spektakl za pamćenje“.
Svi ostali programi na Saboru, koji počinje u sredu u 10 časova, biće besplatni, pa i ponoćni koncert u petak (12 najboljih orkestara sa predtakmičenja) i za koncerte majstora trube – Dejana Petrovića (petak) i Dejana Lazarevića (subota). Kao i prethodnih godina, posetioci će plaćati parking za automobile, koji će za sve dane Sabora koštati 1.000 dinara.
Kako bi bezbednost saboraša bila na najvećem nivou, saobraćajna policija saopštila je da će svakodnevno vršiti pojačanu kontrolu na državnim putevima i svim prilazima Guči. Patrole će na svim putnim pravcima biti 24 sata dnevno, a najmanje 150 pripadnika saobraćajne policije biće samo na lokalitetu Guče.
„Na svim državnim putevima, od velikih gradova ka Čačku, biće presretači koji će kontrolisati brzinu i nepropisno preticanje“, saopšteno je iz policije.

„Na putevima od Čačka ka Guči (i svim izlazima iz Guče), kontrolisaće se ispunjenost uslova za učestvovanje u saobraćaju, kao i alkoholisanost vozača.

U delu gde bude zabranjen saobraćaj za vozila, posetiocima Sabora biće omogućeno da se dobrovoljno alkotestiraju, kako bi znali da li uopšte treba da voze. Svi vozači koji budu upravljali vozilom pod dejstvom alkohola biće isključeni iz saobraćaja, a oni kod kojih se utvrdi količina od preko 1,21 promil alkohola biće zadržani do 12 sati.“

IZVOR/ALO-NOVOSTI