17/12/2017 07:32
NAJNOVIJE VIJESTI
Ministar zdravlja RS dr Bogdanić u Kini

Ministar zdravlja RS dr Bogdanić u Kini

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić, u okviru posjete Kini, razgovarao je sa delegacijom Ministarstva zdravlja Kine, na čelu sa ministrom Li Bin.

13435402_591225344385741_2886706078705562164_nIz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske saopšteno je da Kina, koja trenutno bilježi dinamičan ekonomski rast, istovremeno prednjači i u medicinskim tehnologijama, a ima i ogromno iskustvo u primjeni tradicionalne medicine.

Bogdanić predvodi delegaciju BiH u višednevnoj posjeti Kini, gdje učestvuje na Drugom sastanaku ministara zdravlja Kine i zemalja centralne i istočne Evrope.
Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske posjetio je i Bolnicu u Sudžou, koja praktikuje kombinaciju moderne i tradicionalne kineske medicine.

Cilj Drugog ministarskog sastanka koji se održava u Kini jeste razmjena informacija i medicinskih dostignuća, kao i trendova u zdravstvenom menadžmentu i unapređenju zdravstvene zaštite.
Imajući u vidu da se Kina, kao i zemlje centralne i istočne Evrope, suočava sa sličnim javno-zdravstvenim izazovima, međusobna razmjena iskustva velikog broja zemalja od izuzetne je važnosti za unapređenje kontrole bolesti i prevencije, navodi se u saopštenju.

SRNA/Izvor

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net