17/12/2017 07:20
NAJNOVIJE VIJESTI
Toplotni udar stiže u region

Toplotni udar stiže u region

Visoke ljetne temperature i toplotni udar pogodiće ove sedmice region. Prema podacima meteorologa najviše temperature biće zabilježene u Srbiji, pa u BiH i Hrvatskoj.

Za veći dio Srbije u četvrtak će važiti narandžasti meteoalarm, zbog ekstremno visokih temperatura, koje će do kraja nedjelje negdje dostići i 40 stepeni. Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je objavio podatke za naredna tri dana i u prognozi za četvrtak se navodi da će svi dijelovi zemlje izuzev Bačke biti u “narandžastom”.

Kako se navodi, to znači da se ekstremno visoke temperature smatraju opasnim vremenskim pojavama. Građani bi trebalo da budu obazrivi, svjesni rizika i da prate savjete nadležnih. Prema prognozi RHMZ za narednih pet dana, iz dana u dan će u zemlji biti toplije, a za samo tri dana će maksimalna temperatura u nekim dijelovima Srbije skočiti i za više od 15 °C.

U Beogradu se očekuje skok sa današnja 24 stepena do 38 u petak, u Novom Sadu će u biti do 35 stepeni, dok će u Nišu sa trenutnih 22 temperatura konstantno rasti do kraja nedjelje – u četvrtak se očekuje maksimalnih 36, u petak 39, a u subotu 40. Za Kragujevac je prognozirano maksimalnih 39. I u BiH se, prema prognozi vremena, u četvrtak očekuje visoke temperature koje će biti između 32 i 35 °C.

Slično vrijeme, uz neznatno niže temperature, očekuju se i u petak. U Hrvatskoj, prema vremenskoj prognozi, biće vruće u odnosu na prethodni period. Tako će se živa u termometru popeti i do 34 stepena, a najveće temperature očekuju se u četvrtak i petak. Podjećamo da je većina dana u junu bilo pretežno kišovito i sa nižom temperaturom.

Nezavisne

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net