Академски сликар Наташа Јованић пред отварање изложбе у Кордунашкој 22: Приказ човјека у времену и простору

0
2198
Наташа Јованић

Бањалука – Радови које излажем настали су у периоду претходних пет година, они су дјелићи једног циклуса који траје вјечно, који трпи трансформације, а опет успије задржати своју идеју и форму.

Испричала је ово за “Глас Српске” академски сликар Наташа Јованић, чија ће изложба графика бити отворена сутра у 20 часова у стану у Кордунашкој 22. Ово је још једна у низу поставки коју организује Арт клуб Простор у својој необичној концепцији поставке, која полако заузима своје мјесто на домаћој умјетничкој сцени. На предстојећој изложби  публици ће представити 40 радова, графика.

– Оне ће приказати моје дјеловање у графици од уназад пет година па до данас, гдје ћу настојати изабрати дјела која највјеродостојније карактеришу ток промишљања и мој однос према матрици, према самом медију графике, као и према тематици коју обрађујем – најавила је сликарка.

Центар њеног интересовања одувијек је био човјек, првенствено његов однос према самом себи, према људима и простору који он кроји по својој мјери.

– У посљедње вријеме много сати проведем бавећи се илустрацијом, којом постајем све више очарана и жељно ишчекујем да новонастала дјела представим публици – испричала је Јованићева.

Поред приче о својим радовима и њиховом настанку, истакла је да је радује што је идеја екипе из Арт клуба Простор заживјела.

– Из догађаја у догађај све је више посјетилаца, како умјетника, тако и љубитеља умјетности, а сваким посјећивањем Простора залази се дубље у дијалог. Организатори су отворени, ангажовани млади људи, који су упркос ограниченом буџету увијек спремни изаћи излагачу у сусрет – казала је она.

– Преобратити простор стана, мјеста којем је сврха провести најугоднији дио свог времена, у изложбени простор, јесте идеја вриједна подршке, јер се донекле умјетничко дјело поставља у једну опуштену, неформалну атмосферу, приступачну сваком гледаоцу – рекла је Јованићева.

GlasSrpske