21/01/2018 15:58
NAJNOVIJE VIJESTI
Uglješa Jotanović napravio najbolju fotografiju Ferhat-pašine džamije

Uglješa Jotanović napravio najbolju fotografiju Ferhat-pašine džamije

Prvo mjesto i nagradu Ferhadija Diamond u vrijednosti od 1.500 KM osvojio je Uglješa Jotanović iz Teslića.

U povodu svečanog otvarenja ponovno izgrađene banjalučke Ferhat-pašine džamije (Ferhadije) Banjalučko muftijstvo i BMG Bosanska medijska grupa organizovali su Foto-konkurs za izbor najuspjelije fotografije Ferhadije.

U skladu sa pravilima Konkursa pristiglo je više od hiljadu fotografija, od čega je u uži izbor ušlo 300 onih koje zadovoljavaju visoke profesionalne kriterije.

Petočlani stručni žiri, na čijem je čelu Faruk Ibrahimović, majstor fotografije AUFBiH i EFIAP, bio je sastavljen od novinara, fotografa i predstavnika Islamske zajednice. Nakon nezavisnog ocjenjivanja ocjenama od jedan do deset svake fotografije ocjenjivane bez imena autora, odabrane su tri najuspjelije fotografije.

Prvo mjesto i nagradu Ferhadija Diamond u vrijednosti od 1.500 KM osvojio je Uglješa Jotanović iz Tešnja. Drugo mjesto i nagrada Ferhadija Gold u vrijednosti 1.000 KM pripala je Saši Knežiću iz Banje Luke, dok je treće mjesto i nagradu Ferhadija Silver, u vrijednosti od 600 KM osvojio Luka Vranješ iz Banje Luke.

Foto:Uglješa Jotanović

Specijalnu nagradu publike Social media – mini laptop – osvojio je Samir Zahirović iz Tuzle, sa najviše klikova “Sviđa mi se” (lajkova) na Facebook stranici. Nagrade će biti dodijeljene na kolektivnoj izložbi.

Stručni žiri odabrao je 37 najuspjelijih fotografija koje će biti izložene na specijalnoj kolektivnoj izložbi koja će biti otvorena u četvrtak 19. maja 2016. godine u 17.00 sati, na prostoru ispred ulaza u džamiju Ferhadija. Bit će izloženi radovi sljedećih autora: Uglješa Jotanović (1 fotografija), Saša Knežić (9 fotografija), Luka Vranješ (1 fotografija), Ranko Bujić (2 fotografije), Darko Gavrić (3 fotografije), Nera Simeunović (2 fotografije), Borislav Brezo (1 fotografija), Darija Malešević (1 fotografija), Mirza Konjo (1 fotografija), Predrag Božić (1 fotografija), Slobodan Rašić Bobara (1 fotografija), Sulejman Muratović (4 fotografije), Sandi Šehić (1 fotografija), Abaz Velić (1 fotografija), Amir Bašimamović (1 fotografija), Mehmed Pargan (član žirija-3 fotografije), Samir Zahirović (3 fotografije), saopštila je BMG Bosanska medijska grupa.

Preuzeto sa BUKA

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net