21/01/2018 16:09
NAJNOVIJE VIJESTI
Streljačica Tatjana Đekanović dobila pozivnicu za Olimpijadu u Riju

Streljačica Tatjana Đekanović dobila pozivnicu za Olimpijadu u Riju

Streljačica Tatjana Đekanović dobila je poziv za učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru ove godine.Nakon pet kvalifikovanih bh. atletičara sa “A” normom, Tatjana Đekanović je šesti sportista koji će nastupiti za Bosnu i Hercegovinu na predstojećim Olimpijskim igrama.

Očekuje se plasman tenisera Damira Džumhura i džudašice Larise Cerić na Olimpijske igre sa “A” normom, kao i poziv za dva plivača.
Pored ovih 10 sportista, za očekivati je da se do sada najveća delegacija Olimpijskog tima na Olimpijskim igrama, još uveća sa još jednim ili dva sportaša iz drugih sportova.
Odlična strategija ulaganja skromnih sredstava Olimpijskog komiteta u mlade i perspektivne sportiste koji to zaslužuju, dobar i neovisan rad Komisije za vrhunski sport OK BiH kao i Izvršnog komiteta OK BiH te predanost sportskih radnika i trenera u sportskim savezima je napokon urodio plodom.
Ovi mladi bh. heroji, njihovi sportski savezi kao i “nebudžetski” Olimpijski komitet BiH zaslužuju svu pažnju nadležnih ministarstava za sport na svim nivoima administrativnog djelovanja.

Piše: E. B./Klix.ba

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net