Streljačica Tatjana Đekanović dobila pozivnicu za Olimpijadu u Riju

0
1407

Streljačica Tatjana Đekanović dobila je poziv za učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru ove godine.Nakon pet kvalifikovanih bh. atletičara sa “A” normom, Tatjana Đekanović je šesti sportista koji će nastupiti za Bosnu i Hercegovinu na predstojećim Olimpijskim igrama.

Očekuje se plasman tenisera Damira Džumhura i džudašice Larise Cerić na Olimpijske igre sa “A” normom, kao i poziv za dva plivača.
Pored ovih 10 sportista, za očekivati je da se do sada najveća delegacija Olimpijskog tima na Olimpijskim igrama, još uveća sa još jednim ili dva sportaša iz drugih sportova.
Odlična strategija ulaganja skromnih sredstava Olimpijskog komiteta u mlade i perspektivne sportiste koji to zaslužuju, dobar i neovisan rad Komisije za vrhunski sport OK BiH kao i Izvršnog komiteta OK BiH te predanost sportskih radnika i trenera u sportskim savezima je napokon urodio plodom.
Ovi mladi bh. heroji, njihovi sportski savezi kao i “nebudžetski” Olimpijski komitet BiH zaslužuju svu pažnju nadležnih ministarstava za sport na svim nivoima administrativnog djelovanja.

Piše: E. B./Klix.ba