20/02/2018 06:57
NAJNOVIJE VIJESTI
Srbin Volf, ruski ratnik duh, oslobodio Palmiru

Srbin Volf, ruski ratnik duh, oslobodio Palmiru

Beograd – U borbama za oslobođenje drevnog grada Palmire učestvovao je i Srbin Davor Savičić, nekadašnji pripadnik JSO i veteran rata na Kosovu, pišu “Novosti”.

On je u Siriji komandovao vodom misterioznog bataljona “Vagner” – neformalne ruske plaćeničke vojske. Kao komandir borbene grupe, kako pišu strani mediji, on je aktivno učestvovao u borbama protiv džihadista Islamske države na Bliskom istoku.

Vijest da je Savičić učestvovao u velikoj pobjedi vojske Bašara el Asada objavio je britanski “Gardijan”, koji se pozvao na pisanje portala “Fontanka”, jednog od najposjećenijih informativnih sajtova u Sankt Peterburgu.

U tekstu pod nazivom “Oni su se borili za Palmiru”, ruski portal navodi da je u borbama za drevni grad učestvovao veći broj ruskih boraca, mahom učesnika rata u Avganistanu i Čečeniji, kao i veći broj stranaca koji ratuju na strani Rusa.

Ovi ljudi su, kako se objašnjava u Rusiji, nevidljivi u ratnim dnevnicima i izvan su svakog formalnog lanca komandovanja. Koriste samo kodna imena, a naređenja za operacije dobijaju isključivo usmeno i bez ikakve formalne procedure. Zbog toga ih u Rusiji nazivaju ratnicima duhovima.

Bataljon “Vagner” nije dio ruskih vojnih i policijskih snaga, a nema ga ni u registru agencija za pružanje usluga obezbjeđenja.

Savičić je državljanin Bosne i Hercegovine, a više od dvije godine stalno je nastanjen u Rusiji, u gradu Himki, gdje živi od građevinskih radova. Prema pisanju peterburške “Fontanke”, međutim, Savičić je borac “Vagnera”, u kome komanduje jednim internacionalnim vodom.

Agencije

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net