22/01/2018 03:41
NAJNOVIJE VIJESTI
Provjera znanja malih maturanata

Provjera znanja malih maturanata

Banjaluka – U svim osnovnim školama u RS danas i sutra biće održana eksterna provjera učeničkih postignuća iz srpskog jezika i matematike.

Učenici devetih razreda rješavaće razne zadatke sa računskim operacijama i pokazati koliko znaju padeže, glagole i ostale gramatičke začkoljice.

Zbirke zadataka koji su u testovima dostavljene su još 1. februara svim školama i objavljene na njihovim sajtovima kako bi đaci imali dovoljno vremena da se pripreme i nauče gradivo koje ranije možda nisu savladali.

Direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović kaže da je ove godine prvi put svih 187 osnovnih škola obuhvaćeno eksperimentalnim vrednovanjem učeničkih postignuća.

– Već smo formirali regionalne komisije i održali sastanke sa članovima tih komisija kako bismo utvrdili neophodne detalje. Organizovana je i obuka nastavnika koji će pregledati testove – rekao je Damjanović.

Cilj eksperimentalnog testiranja je, kako dodaje, uvođenje male mature koja je u školskoj 2017/18. godini predviđena i Strategijom razvoja obrazovanja RS.

Glars Srpske

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net