20/02/2018 07:03
NAJNOVIJE VIJESTI
U KREDITNIM ODBORIMA NAJVIŠE ČLANOVA BLISKIH VLADI EKSPERATA PDP-a I SDS-a

U KREDITNIM ODBORIMA NAJVIŠE ČLANOVA BLISKIH VLADI EKSPERATA PDP-a I SDS-a

U kreditnim odborima Balkan investment banke, koju je Republika Srpska 2013. godine preuzela od litvanske kompanije “Ukio grup” iz Kaunasa, bilo je najviše članova bliskih vladi eksperata PDP-a i SDS-a, koji su krajem 2001. godine Fabriku glinice “Birač” prodali upravo “Ukio grupi”, pišu “Narodne”.
Da se radi o dobro osmišljenim kriminalnim radnjama, navodi se u tekstu, potvrđuje i podatak da je Vlada Republike Srpske, koju su činili PDP i SDS, dvije godine nakon potpisivanja ugovora o prodaji “Birča” za 10.250.000 maraka, smanjila cijenu već prodate fabrike na šest miliona maraka, otpisala 4.250.000 KM obaveza, smanjila im ugovorene investicije sa 56 miliona maraka na svega 11 miliona maraka i dala im povlaštene tarife za struju i prevoz željeznicama.

“Upravo iz tih poslova, vidljiva je veza visokih funkcionera PDP-a i SDS-a sa litvanskim biznismenima koji su ojadili i Balkan investment banku i ‘Birač'”, rekao je izvor “Narodnih”.SRNA

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net