Đoković kralja Majamija za nove rekorde!

0
1052
Foto: Beta/AP Photo/Alan Diaz

Nezaustavljivi Novak Đoković nastavio svoju dominaciju i u Majamiju.

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je turnir u Majamiju pošto je u finalu savladao Keja Nišikorija sa 6:3, 6:3 posle 85 minuta igre.

Srpski teniser je ovim trijumfom oborio četiri značajna rekorda – po broju titula na Mastersima, zaradi na istim, po broju uzastopnih trofeja na američkoj turneji, kao i po broju pehara u Majamiju.

Ovo je bio 28. Masters turnir za Novaka Đokovića što je novi rekord. Đoković sada ima jedan trofej više od Rafaela Nadala na turnirima Masters serije.

Pored toga, Đoković je postao igrač sa najvećom zaradom na turnirima, potom i teniser sa najviše osvojenih vezanih titula na američkoj turneji.

Pored toga, Đoković se izjednačio sa Andreom Agasijem po broju osvojenih pehara u Majamiju, pošto ih sada obojica imaju po šest.

Inače, Đoković je osvojio Majami treći put zaredom i ovaj put bez ijednog izgubljenog seta.

Đoković je bez mnogo problema došao do novog trofeja, a ključni momenat dogodio se u finišu prvog i na početku drugog seta.

Srpski teniser je vezao tri brejka, osvojio prvi set i potom odmah napravio znatnu razliku na startu drugog.

Pri rezultatu 4:2, Nišikori je u drugom setu uspeo da spasi dve brejk lopte i ne dozvoli Novaku dva brejka prednosti, ali to nije poremetilo servu našeg tenisera koji je potom osvojio gem bez izgubljenog poena.

U odlučujućem maratonskom gemu, Đoković je iskoristio tek svoju treću meč loptu, Nišikori je napravio četiri vezane servis greške, a srpski teniser je to znao da iskoristi i dođe do 6:3 i velike pobede.

SPORTSKE.NET