Italijani u Tesliću proslavili Uskrs

0
1251

To što Uskrs slave daleko od kuće ovim Italijanima iz Ravene nimalo ne smeta. Čak naprotiv. U Banji Vrućica oduševili su ih priroda, izleti, odlična hrana. Ilde Tronkosi spakovala je kofere, i odlučila da sa prijateljima provede praznik, a da djecu i unuke ostavi kod kuće. I nije se pokajala. Praznik će joj ostati u najljepšim uspomenama.

“Bila sam jako emotivna kada su nas odveli u crkvu na misu. Imam tri ćerke, dva unuka, to su tri generacije, moja djeca nisu bila sa mnom. Do sad”, ispričala je Ilde Tronkosi.

Pun utisaka je i Ildin sugrađanin, Alfio Bereti. Oduševio ga je odlazak u pozorište. Na prvu nije vjerovao da će mu Uskrs u Tesliću biti ovako zabavan.
“Prije svega, posebno mi se dopalo kada sam vidio kakav je velnes program, koliko ima različitih usluga masaže, i ostalih medicinskih usluga. Sigurno ću prenijeti sve utiske kada se vratim kući”, kaže Alfio Bereti.
84 gosta iz Italije pet dana će boraviti u banji “Vrućica”. Da im boravak bude posebno prijatan, pobrinuli su se domaćini. Osmislili su poseban uskršnji program.

“Mi smo za njih prema njihovim željama napravili poseban program koji uključuje izlete i u grad Banjaluku, Sarajevo, a pored toga, danas smo ih vodili i u samostan Kondžilo, gdje su proslavili uskršnju misu. Danas im je pripremljen poseban uskršnji ručak i nakon toga posjetiće danas i pravoslavni manastir Liplje”, objasnio je Aleksandar Radošević, generalni direktor banje “Vrućica”.

Prošle godine, banja “Vrućica” zabilježila je rekordnih 204 hiljade noćenja, a uvijek se traži krevet više. Kako kažu domaćini , dobrodošli su i strari i mladi, a za svakoga ima ponešto – Masaže, termalna voda, sportske aktivnosti, šetnje u prirodi i brojni izleti. Sredinom mjeseca ugostili su više od 600 ljudi iz Hrvatske. Sudeći prema prvim utiscima Italijana, moglo bi da im dođe i više gostiju iz te zemlje.

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!

ATV