ДЕРБИ 17. КОЛА; МИНЕРАЛ – СЛОГА (ДУГО ПОЉЕ)

0
2110

17. коло Регионалне лиге ”Центар” доноси нам велики дерби, дерби двије водеће екипе, можемо слободно рећи дерби сезоне. Другопласирани Минерал на Бањи Врућици дочекује првопласирану Слогу из Дугог Поља.

Слога је тренутно на првом мјесту са 37 бодова, три више од Минерала. У 16 утакмица остварили су 12 побједа, 1 неријешену и три пораза. Постигли су 38 голова,а примили 16 голова. Тренутно су у великој серији од шест узастопних побједа. Зелинац и Околић су своју мрежу сачували на шест утакмица, док су на 4 утакмице примили више од једног гола. Екипа из Дугог Поља је најбоља гостујућа екипа, на осам утакмица остварили су пет побједе и три пораза уз 19 постигнутих и 11 примљених голова. Најбољи стријелци ”лидера” на табели су Којић са 12, Савић 8 и Врачевић са 6 постигнутих голова. У 16 утакмица су добили 32 жута картона(2 по утакмици) и ниједан црвени картон.

Минерал се тренутно налази на другом мјесту са 34 бода. У 16 утакмица забиљежили смо 10 побједа, 4 ремија и 2 пораза. Постигли смо 46 голова, а примили 17. Занимљиво да је ове сезоне за Минерал бранило чак пет голмана(Вуковић, Томић, Бајбић, Секулић, Омеровић). На четири утакмице нисмо примили гол. На домаћем терену забиљежили смо седам побједа и један пораз, уз 26 постигнутих голова и седам примљених. На четири утакмице смо примили више од једног гола. Најбољи стријелци у екипи су Ковачевић са 13, Р.Поповић 9 и Симић 6 голова. У цијелој сезони добили смо 34 жута картона и 2 црвена. У прољећној сезони освојили смо шест од могућих девет бодова(пораз од Хајдук на домаћем терену 2:1.)

Сусрет у Дугом Пољу који је одигран у оквиру 4.кола завршен је резултатом 1:1. Минерал је повео на крају првог полувремена голом Р.Поповића,гости су изједначили након десет минута игре у другом полувремену голом Околића.

Сусрет се игра у недјељу од 15 часова на стадиону ”ЗТЦ Бања Врућица”.

ИЗВОР ФК МИНЕРАЛ