Josipovića izviždali i još ga verbalno napali: Stidite se, i vi i Milanović. Gdje ste bili ‘91.?

0
1104

Josipović je komentirajući današnje zvižduke rekao je kako zvižduci u Kninu nisu neočekivani ali ni nedemokratski, te ocijenio kako je puno važnije prvi put iskazano jedinstvo.

Predsjednik Republike Ivo Josipović osim neugodnih zvižduka u Kninu doživio je i verbalni napad od strane nepoznatog muškarca koji se probio između jakog osiguranja.
“Stidite se! Stidite se i vi i Milanović! Širite mržnju ovdje u Kninu”,  derao se stariji muškarac na Predsjednika.
Josipović se u tom trenutku nasmiješio i pružio mu ruku, no on nije odustao. “Gdje ste bili ‘91?!”.

1_285793

Josipović je komentirajući današnje zvižduke rekao kako zvižduci u Kninu nisu neočekivani, ali ni nedemokratski te ocijenio kako je puno važnije prvi put iskazano jedinstvo.

“Ništa neočekivano s obzirom na ono što ste najavljivali”, odgovorio je Josipović novinarima na pitanje kako komentira današnje zvižduke u Kninu.

Po Josipovićevom tumačenju, zvižduci su manje važan dio događaja u Kninu. “Najvažniji dio priče je ovo jedinstvo koje smo prvi put pokazali, dakle prvi put smo svi zajedno položili vijenac – i vlast, i oporba i braniteljske udruge i građani. Mislim da je to ipak jedan znak optimizma na hrvatskoj političkoj sceni, da unatoč različitih ocjena pojedinih političara i političkih opcija, postoji taj tračak nade da bi Hrvatska mogla zajedno u rješavanje najtežih problema”, kazao je Josipović.

Za izjavu predsjednika Vlade Zorana Milanovića kako je za današnje zviždanje u Kninu odgovoran HDZ, Josipović je rekao kako misli da to “nije osobito bitno”.

“Tu su bili neki ljudi koji nisu bili zadovoljni, koji su izražavali svoj protest, to je demokracija, na kraju krajeva i za to su se borili branitelji”, rekao je Josipović.

Na pitanje novinara tko je nositelj nedemokratskih tendencija koje je spomenuo u današnjem kninskom govoru, Josipović je rekao kako se vide “pojedini napisi na nekim portalima gdje se ide osobno na ljude, prilično prljavo”.

“To je nešto što sa stanovišta osobnih ljudskih prava nije dobro. Ne mislim pritom samo na nasrtaje na pojedine političare, jer mi koji smo u politici na neki smo način to dužni otrpjeti, nego i na obične građane i ljude s javne scene kad se piše o okolnostima njihova privatnog života”, rekao je Josipović, dodavši kako to po njegovom sudu nije primjereno.

Na upit je li današnje zviždanje u Kninu bilo nedemokratska tendencija, Josipović je kazao: “Ne, ovo je dio demokracije, sve je u redu.

Na upit smatra li da je njegova protukandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović (HDZ), koja je danas bila u Kninu a prije dva dana na Sinjskoj alci, već počela predizbornu kampanju, Josipović je rekao: “To je njena stvar i ne bih to komentirao”.

Na upit je li on u predizbornoj kampanji, Josipović je dogovorio niječno dodavši kako samo obavlja svoj posao predsjednika Republike.

“Kada dođe vrijeme, biti ću u kampanji”, kazao je.

Pošto je predsjednik Josipović završio s izjavama novinarima, prišao mu je jedan muškarac i, nakon što se rukovao s njim, rekao mu: “Vi i Milanović širite mržnju i komunizam kao '45”.

IZVOR/DNEVNO.HR