ПОЧЕТАК РЕКОНСТРУКЦИЈЕ У БИРОА ТЕСЛИЋ

0
2176

У циљу унапређења квалитета услуга, прије свега повећања тачности и брзине обављања административних послова, чиме ће доћи до омогућавања обављања савјетодавне функције, те значајног унапређења рада Ј.У. Завода за запошљавање Републике Српске, прошле седмице је потписан Меморандум о разумјевању између Пројекта запошљавања младих и Завода за запошљавање Републике Српске. Договорено је да се ради на изградњи шалтер сале и инфо зоне за бирое Модрича, Градишка и Теслића, а како би се најприје раздвојиле евидентичарска и савјетодавна функција и унаприједио савјетодавни процес. Унапријеђење и стандардизовање савјетодавног процеса је кључ реформе јавних служби за запошљавање.

На овај начин швајцарска подршка остаје најконкретнија у рјешавању проблема служби за запошљавање. У складу са договореним Пројекат запошљавања младих ради на терену и ствара предуслове за ширење нових метода рада и побољшање услуге Ј.У. Завода за запошљавање Републике Српске  Пројектанти су у рекордном року завршили пројекте реконструкције, а данас је званично почела реализација овог Меморандума – данас је почело прилагођавању инфраструктуре новим услугама бироа Теслић и Градишка, сутра Модрича.

Теслић је склопу партнерства са опстином Жепче и Тешањ препознат као потенцијал за развој привреде те ће савјетодавне услуге бити обогаћене и понудама послодаваца из те регије. Битно је нагласити да су послодавци препознали Завод као кључног партнера, са новим услугама ће се овај однос засигурно још ојачати.

Бирои Теслић и Градишка ће током радова неометано функционисати, рок за извршење радова на обе локације је до 25.04.2016.

YEP/Izvor