DO DOKUMENATA PUTEM “VIRTUELNOG MATIČARA“

0
1136

Opština Teslić uskoro uvodi u rad onlajn virtuelnog matičara da bi poboljšala pružanje administrativnih usluga građanima, prvenstveno onima u dijaspori, najavljeno je iz opštinskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove.
Siniša Gavrić, koji je zadužen za rad Kancelarije za dijasporu, rekao je Srni da su ispunjeni tehnički preduslovi za instaliranje ovog programa i da se sada čeka nova skupštinska odluka koja će definisati cijenu usluga.

Prema njegovim riječima, najveći iznos takse neće biti veći od osam evra, što će zavisiti od države koja je prebivalište podnosioca zahtjeva. Gavrić je dodao da će izvodi ili uvjerenja biti isporučeni na kućnu adresu.

Gavrić je objasnio da će stranka popunjavanjem odgovarajućeg obrasca postavljenog na opštinskoj internet stranici doći do traženog dokumenta.

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević naveo je da će onlajn uslugu virtuelnog matičara, osim dijaspore, moći koristiti i drugi građani ove opštine.

Na internet stranici opštine otvoren je i link “Info 48” putem kojeg građani mogu postavljati pitanja i na koje će odgovor dobiti u roku od 48 časova.

Procjene u opštinskoj upravi su da se više od 15.000 Teslićana nalazi u inostranstvu po raznim osnovama.

U opštinskoj upravi u Tesliću u januaru je počela da radi Kancelarija za dijasporu.

[facebook][tweet][digg][stumble][Google][feedburner name=”Feed Name”][pinterest][follow id=”Username” ]

SRNA