18/01/2018 10:37
NAJNOVIJE VIJESTI
PROŠLE GODINE 7.693 PREKRŠAJNA NALOGA ZBOG NEKORIŠTENJA POJASA

PROŠLE GODINE 7.693 PREKRŠAJNA NALOGA ZBOG NEKORIŠTENJA POJASA

Pripadnici Centra javne bezbjednosti Doboj izdali su prošle godine 7.693 prekršajna naloga zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, dok je zbog nekorištenja sjedalica prilikom prevoza djece kažnjeno 100 vozača.
Prošle godine povećan je broj povrijeđenih vozača, suvozača i putnika u saobraćajnim nezgodama u odnosu na 2014. godinu, a među njima je i veliki broj onih koji nisu koristili bezbjednosne pojaseve, saopšteno je iz dobojskog Centra.

U okviru akcije koju sprovodi MUP Republike Srpske “Budi odgovoran – veži pojas”, dobojski Centar tokom februara provodi pojačanu kontrolu saobraćaja sa akcentom na kontrolu korištenja bezbjednosnog pojasa.

Iz Centra podsjećaju vozače da u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, tokom vožnje na javnom putu obavezno moraju koristiti bezbjednosne pojaseve.

Korištenje bezbjednosnog pojasa obavezno je i za suvozače i putnike u vozilu, kao i za djecu koja se prevoze u sjedalacama.

Propisane kazne za nekorištenje bezbjednosnog pojasa u vozilu iznosi 30 KM, a za prevoženje djece bez sjedalica 40 KM.

Srna

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net