Novak ”zbrisao” Rodžera i protutnjao u finale!

0
1144

Fenomenalna partija najboljeg na svetu u polufinalu Melburna! Novak protiv Federera u spektakularnom meču slavio u četiri seta i izborio plasman u novo finale Melburna!

AO - Novak ''zbrisao'' Rodžera i protutnjao u finale!

Novak Đoković u međusobnim duelima protiv Rodžera Federera vodi sa 23:22 u pobedama, ali mnogo važnije od toga je što je srpski teniser u duelu sa svojim najvećim rivalom izborio novi plasman u finale Melburna, gde će pokušati da po šesti put u karijeri osvoji Australijan Open.

Na kraju – 3:1 za Novaka, po setovima 6:1, 6:2, 3:6 i 6:3!

Počelo je nestvarno dobro, Novak je dominirao terenom, toliko da je Federer bio potpuno nemoćan.
Već na startu meča je napravio brejk prednosti, poveo sa 3:0 u prvom setu i sve što je Federer uspeo da uradi u ovom delu igre, jeste osvojen četvrti gem. Usledila su još tri vezana gema za našeg tenisera koji sa više nego ubedljivih 6:1 dobila prvi set na ovom meču!
Slična slika i u drugom. Federer je, doduše, poveo sa 1:0, ali Novak je bio nezaustavljiv, dobio je pet narednih gemova, igrao fenomenalno i do kraja ovog seta dozvolio rivalu još samo jedan gem – 6:2!
Naravno, očekivala se reakcija Federera i ona se dogodila u trećem setu. Jedan brejk, u šestom gemu bio je dovoljan Švajcarcu da vrati nadu u preokret. Poveo je sa 4:2 i prednost nije ispuštao do kraja seta, koji je dobio sa 6:3.
Neizvesna borba vodila se i u najvećem delu petog seta, a presudio je Đokovićev brejk u osmom gemu, poveo je sa 5:3, a onda na svoj servis rutinski završio posao i izborio plasman u finale.
Tamo će se za šestu titulu u Melburnu boriti protiv boljeg iz duela Endija Mareja i Miloša Raonića. Njihov duel je na programu u petak.
sportske.net