Razvedravanje uz temperaturu do 14 stepeni, sutra snijeg

0
952

Danas u ranim jutarnjim satima frontalni poremećaj prelazi preko Bosne i Hercegovine. Ujutro padavine još na jugu i istoku zemlje, a u većem dijelu zemlje se očekuje prestanak padavina.

Tokom dana u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini oblačno, povremeno sa slabom kišom ili pljuskom. Vjetar umjeren i jak jugozapadnog smjera, poslije podne u slabljenju. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8°C, na jugu do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 14°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa slabim padavinama prije podne. U nizinama kiša, na planinama slab snijeg. Poslije podne smanjenje oblačnosti. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu od 7 do 10°C.

U četvrtak. u Bosni i Hercegovini više sunčanog vremena prije podne. Poslije podne jače naoblačenje sa zapada će usloviti kišu u nizinama, na planinama snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –4 i 1°C, na jugu zemlje od 1 do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 2 i 7°C, na jugu od 7 do 10°C.

Nezavisne