Za turiranje motora u Londonu kazna 1.000 funti

0
1139

Odavno je poznato da vlasnici moćnih superautomobila vole da se skupljaju u prestonici Engleske i hvale se svojim skupocenim vozilima turiranjem glasnih motora. Godinama unazad ovo uznemirava stanovnike Londona, a vlasti su napokon odlučile da preduzmu nešto po ovom pitanju pa će oni koji turiraju glasne automobile od sada morati da plate kaznu od čak 1.000 funti (1.384 evra).

I dok je sasvim razumljivo da vlasnici superautomobila uživaju u slatkoj grmljavini  svojih četvorotočkaša, to svakako nije slučaj sa ljudima koji žive u centru Londona, posebno stanovnicima Kensingtona i Čelsija koji su uz pomoć lokalnog veća uveli PSPO odredbu koja štiti od prevelike buke.

Zakon je odgovor na “preveliki nivo buke, iritacije, rizika od povrede prouzrokovane vozačima motornih vozila”, a prema njemu, oni koji su uhvaćeni da turiraju motor glasnog automobila moraju da plate kaznu od 1,000 funti.

Već tradicionalno nakon svakog Ramadana, bogataši iz Katara, Kuvajta, Ujedinjenih Emirata i Saudijske Arabije dovoze svoje superautomobile u London kako bi ih pokazali, a njima sigurno neće predstavljati preveliki problem kazna od 1.000 funti.

http://vesti.mojauto.rs