XII „Dane Banje Vrućice“

0
1760

Zdravstveno-turistički centar „Banja Vrućica“ u subotu 12. i nedjelju 13. decembra 2015. godine organizovao je u hotelu Kardial XII „Dane Banje Vrućice“. To je  bila prilika da ZTC “Banja Vrućica” na jednom mjestu, kao i svake godine, okupi poslovne i stručne saradnike kako bi zajedničkim snagama unaprijedili banjsko liječenje ali i kako bi im se zahvalili na saradnji.

XII „Danima Banje“ prisustvovalo  je oko 200 ljekara specijalista iz cijele BiH te poslovnih saradnika iz raznih društvenih oblasti sa kojima ZTC „Banja Vrućica“ ima veoma uspješnu saradnju.

Svi učesnici skupa izrazili su veliko interesvanje za predavanja na pomenutoj manifestaciji jer je to kako su rekli dobra prilika da se upoznaju sa unapređenim metodama liječenja u oblasti svog djelovanja. Predavanja iz oblasti kardiologije otvorio je akademik prof. dr Miodrag Ostojić koji je govorio na temu “NSTEMI – AKS”, preporuke Evropskog Udruženja kardiologa. Predavanja iz oblasti kardiologije održali su i doc. dr Tamara Preradović, prof. dr Aleksandar Lazarević, prof. dr Duško Vulić i mnogi drugi.

1

Ovom prilikom generalni direktor „Banje Vrućice“ Aleksandar Radošević podsjetio je na realizivane projekte tokom 2015. godine a to su prije svega renoviranje hotela Hercegovina, izgradnja trga i podzemnog koridora,  te instaliranje hiperbarične komore i slane sobe.

Predsjednik Udruženja kardiologa dr Dragan Unčanin kazao je da ovo udruženje iskreno podržava organizaciju manifestacije „Dani Banje Vrućice“ zbog kvaliteta stručnih predavanja.

Pored mnogobrojnih zvanica pomenuom događaju prisustvovali su i predstavnici ministartva zdravlja i mistarstva turizma u Vladi Republike Srpske.

Generalni sponzor ovogodišnjih susreta bila je kompanija Hemofarm a sponzor kompanija Bayer.