21/01/2018 16:04
NAJNOVIJE VIJESTI
Ljubav prema školi malih Jošića sa Manjače jača od surove zime

Ljubav prema školi malih Jošića sa Manjače jača od surove zime

Braća i sestre Jošići, iz istoimenog zaseoka u selu Donje Ratkovo, i pored surove zime kakva vlada na Manjači, redovno dolaze na nastavu u Osnovnu školu “Petar Kočić” u Sitnici, opština Ribnik.

Impresivna fotografija Zorice Mačkić iz Sitnice, na kojoj su prikazani ovi mališani, osvojila je Internet.

Na njoj su prikazani mali heroji, dok se uz pomoć konja probijaju kroz visok snijeg i dolaze na časove. Društvo im često pravi i pas Lesi, koji ih čeka kod kapije škole.

“Na konju je najmlađa među njima, koja je prvi razred”, ispričali su mještani Manjače.

Najstariji brat je Danijel, koji je 9. razred, pa slijedi godinu mlađa Danijela, dok je Siniša 3., a Bojana 1. razred.

“Teško je na ovaj način ići na nastavu kada je hladno, ali volimo školu i redovno dolazimo. Od kuće do škole imamo sedam i po kilometara”, ispričala je Danijela Jošić za “Nezavisne”.

Njen brat Danijel kaže da je put do škole dug, a bude i magle, tako da im nije ni malo lako.

“Kada sam bio manji, jednom sam vidio medvjeda, pa sam se vratio. Sada straha nema, ali nije svejedno ići na ovaj način škole”, priča Danijel.

Iako im, dakle, put do škole zimi nije nimalo lak, riječ je o uspješnim i uzornim đacima, ali i vrijednim mališanima, koji roditeljima pomažu u svim poslovima.

NEZAVISNE

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net