Uskoro otvaranje Snježnog grada u Tesliću!

0
1088

Teslićani će i ove godine imati priliku da uživaju u prazničnoj čaroliji na Gradskom trgu. Opštinska Turistička organizacija pobrinula se za to da i ove godine upravo na Gradskom trgu organizuje Snježni grad koji će biti otvoren 17. decembra i trajaće sve do 13. januara naredne godine. Svečano otvaranje Snježnog grada uz prigodan kulturno zabavni program zakazano je za 23. decembar.

-Na osnovu iskustva od prošle godine,i pored sadržaja koji su bili, pokazalo se da ih treba biti još više. Ove godine smo pripremili nešto veći broj koncerata i sadržaja za djecu u Snježnom gradu. Imamo za sada najave da će nastupiti Igor Vukojević, teslićki bendovi The Rising i Trio acustic, zatim Lady D koji je bio na otvaranju Broadway-a, zatim biće tu nastupi Prosvjete i drugih kultururno umjetničkih društava. U pregovorima smo sa još nekim izvođačima sa kojim ćemo sigurno dogovoriti termine do zatvaranje Snježnog grada, kaže za ELTA 1 HD Danijel Petrović, stručni saradnik u Turističkoj organizaciji opštine Teslić.

Snježni grad biće zatvoren organizovanim dočekom Pravoslavne nove godine. Dok su 13. januara 2015. Teslićani uživali uz Osvajače, 2016. Istog dana uživaće uz OK bend.

-U finalnoj smo fazi pregovora sa Ok bendom tako da vjerujemo da će se to realizovati i da će Teslićani Pravoslavnu novu godinu dočekati uz koncert OK benda, dodaje Petrović.

Da pored Gradskog trga u novogodišnjem ruhu zasijaju i još neke ulice u Tesliću pobrinuće se opštinska uprava. Novogodišnji nakit će, kako kažu, pored Gradskog trga biti postavljen u Karađorđevoj i ulici Svetog Save.

-Početak postavljanja novogodišnjeg nakita počinje sutra, odnosno 10. decembra. Ove godine nisu izdvojena sredstva za nabavku novih dekorativnih ukrasa, međutim izvršeno je sagledavanje stanja nakita, te je isti dat na popravku kako bi se doveo u funkcionalno stanje, rekla je Vanja Pajkanović iz Kabineta načelnika opštine Teslić.

Novogodišnji praznici biće prilika da trgovci i ugostitelji zarade nešto više nego što je to uobičajeno. Upravo na Gradskom trgu neki od njih imaće priliku da rade i u drvenim kućicama u Snježnom gradu. Javni poziv opštinske Turističke organizacije za dostavljanje ponuda za izlaganje u pomenutim kućicama zatvara se sutra, 10.decembra, te će narednih dana biti poznati i izlagači.

[facebook][tweet][digg][stumble][feedburner name=”Feed Name”][pinterest][follow id=”Username” ]

http://srpskacafe.com