18/12/2017 04:34
NAJNOVIJE VIJESTI
KAKO IZBJEĆI DEBLJANJE?

KAKO IZBJEĆI DEBLJANJE?

images

“Koka-kola” je najzad priznala tačnost optužbi da ovaj napitak uzrokuje debljanje, zbog čega najavljuju mogućnost vraćanja na tržište manjih flaša “Kole”.

Sendi Daglas, predsjednik “Koka-Kole za Sjevernu Ameriku, pije jednu “Kolu” svakog dana.

“Ponekad poslijepodne popijem `ouk ziro`, ali nikada još jednu običnu, jer imaju previše kalorija” – priznao je Daglas, a prenosi “Biznis-vik”.

Ova informacija odjeknula je u medijima širom SAD, jer je ovo drugi put da se neki visoki službenik komapnije osvrnuo na zdravstvene probleme koje izaziva njihov proizvod.

Tako je šef “Koka-kole” za Evropu DŽejms Kvinsi priznao da “Kola” uzrokuje debljinu, ali tek nakon što ga je novinar suočio sa činjenicom da u samo jednoj flaši “Kole” ima šest kocki šećera.

Kompanija se već neko vrijeme bori sa osjetnim padom prodaje, pa je vjerovatno riječ o postepenom mijenjaju imidža i hvatanju u koštac sa problemima koji se ne mogu izbjeći pukim negiranjem štetnosti.

Rješenje je, smatraju u “Koka-koli”, u povratku manjim pakovanjima koja će izazvati i manje podozrenja kod kupaca.

IZVOR/SRNA

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net