18/01/2018 05:13
NAJNOVIJE VIJESTI
DO BANKROTA MOŽE DOVESTI POLITIČKA NESTABILNOST

DO BANKROTA MOŽE DOVESTI POLITIČKA NESTABILNOST

zoran_tegeltija-650-350px

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija izjavio je danas u Banjaluci da je javni dug vrlo rijetko uzrok za bankrot neke države i da ovaj dug i zaduženost Srpske ne mogu uticati na bankrot BiH.

“Politička nestabilnost je ključni problem u BiH koji može dovesti do bankrota. Ostali parametri u Srpskoj, Federaciji BiH i na nivou BiH apsolutno ne pokazuju da bi moglo doći do bankrota”, rekao je novinarima Tegeltija.

On je podsjetio da je javni dug Republike Srpske na kraju prošle godine bio na nivou 2012. godine, odnosno oko 43 odsto bruto domaćeg proizvoda.

BiH ima najveće šanse da bankrotira u skorije vrijeme, a nalazi se ispred Bjelorusije, Ukrajine i Ruande, piše magazin “Juromani”.

Prema navodima magazina, razlozi za mogući bankrot su majske poplave zbog kojih se zemlja dodatno zadužila, visoka stopa nezaposlenosti, korupcija i kontinuirana politička nestabilnost.

BiH je i dalje u B rejtingu prema kreditnom rangu “Mudija” i “Standard i pursa”, dok su druge zemlje koje imaju sličnu situaciju i rizik od bankrota rangirane u kategoriju C.

IZVOR/SRNA

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net