SNSD: Doboj da istupi iz Zajednice opština turskog svijeta

0
1484

DOBOJ – Staviti van snage odluke o pristupanju Zajednici opština turskog svijeta i poskupljenju komunalnih usluga, a donijeti odluku o subvenciji prema kojoj svako treće dijete u porodici ima pravo na besplatan boravak u vrtiću, važniji su prijedlozi Kluba odbornika SNSD-a dostavljeni Skupštini grada Doboja u okviru izrade programa rada za 2016. godinu.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Sanja Vulić rekla je danas na konferenciji za novinare da je ova stranka ispoštovala obavezu da do 20. novembra dostavi prijedloge rada Skupštine grada Doboj za narednu godinu, vodeći se isključivo najvažnijim pitanjima za građane.

– Tražimo da se ponovo i obavezno razmatra tačka dnevnog reda o stavljanju van snage odluke o pristupanju Zajednici opština turskog svijeta, kao i neosnovane odluke o poskupljenju komunalnih usluga za 15 odsto. Ono što smo tražili, a smatramo da je vrlo važno za mlade porodice, jeste donošenje odluke o subvenciji prema kojem svako treće djete u porodici ima pravo na besplatan boravak u vrtiću – navela je Vulićeva.

Ona ističe da je odluku o pristupanju Zajednici gradonačelnik Obren Petrović donio samoinicijativno, te da je stav ove stranke stalno preispitivanje odluke sve dok Petrović javno ne saopšti pozitivne efekte članstva s obzirom na to da se njegova prethodna objašnjenja nisu pokazala na djelu.

– Bio vlast ili opozicija SNSD će istrajati da se raspravlja o toj tački dnevnog reda, da li imamo pozitivne efekte i šta se krije iza odluke – rekla je Vulićeva i izrazila nadu u buđenje svijesti građana i prekompoziciju vlasti na sljedećim lokalnim izborima.

Govoreći o odluci o poskupljenju komunalnih usluga za 15 odsto iako nije poskupjela električna energija, Vulićeva je navela da “oni /SDS/ samo obećavaju, ali da sve ostane na lažnim obećanjima”.

– Nažalost, građane su doveli u situaciju da na dan izbora pristanu da za 20 KM ili 50 KM ili 100 KM da im daju glas i tako ih drže u nemilosti naredne četiri godine – navela je Vulićeva.

Vulićeva je rekla da je SNSD u fazi sprovođenja unutarstranačkih izbora, te da će planovi za lokalne izbore biti razmatrani početkom naredne godine.

Vulićeva, koja je i član Predsjedništva SNSD-a, naglasila je da će se ova stranka boriti da na listi na lokalnim izborima budu mladi i perspektivni ljudi koji žele bolju budućnost ovom gradu, a izbor kandidata za gradonačelnika biće studiozna odluka.

– Ono što je sigurno da će se spoj mladosti i iskustva maksimalno truditi da se osvoje izbori ili skupštinska većina – rekla je Vulićeva i najavila ofanzivnu i istrajnu kampanju jer građani zaslužuju bolje sutra, što nisu imali u proteklih 20 godina vladavine SDS-a u ovom gradu.

Ona od kandidata za gradonačelnika očekuje da bude maksimalno pošten i da se bori za interese ovog grada.

Na sjednici Skupštine grada 18. juna data je saglasnost da za 15 odsto bude povećana cijena vode, grijanja i odvoza smeća koju su lokalna preduzeća “Vodovod”, “Toplana” i “Progres” opravdala najavljenim poskupljenjem električne energije.

Nakon što nije poskupjela električna energija, odbornik SDS-a Danijel Jošić rekao je da neće biti smanjene cijene komunalnih usluga, iako je to ranije obećao Klub odbornika SDS-a sa koalicionim partnerima, te je najavio subvencije do 50 odsto za ugrožene kategorije građana.

SRNA