16/12/2017 12:03
NAJNOVIJE VIJESTI
ZAVRŠENA PRVA FAZA IZGRADNJE DOMA U GORNJOJ KOMUŠINI

ZAVRŠENA PRVA FAZA IZGRADNJE DOMA U GORNJOJ KOMUŠINI

U Gornjoj Komušini kod Teslića, gdje žive povratnici hrvatske nacionalnosti, završena je prva faza izgradnje društvenog doma koju je finansiralo Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske.
Svečanosti povodom završetka prve faze prisustvovao je savjetnik ministra za izbjeglice i raseljena lica Srpske Pero Josipović, koji je upoznat o problemima i prioritetnim projektima koji bi doprinijeli većem povratku Hrvata u Gornju Komušinu, ali i okolna sela.

“Najveći problem mještana je putna komunikacija, rasvjeta, kao i vodosnabdijevanje. Rješavanjem ovih bitnih infrastrukturnih projekata, mještani smatraju da bi se veći broj ljudi odlučio vratiti na svoja ognjišta”, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Mještani, koji su se vratili na svoja ognjišta, ističu da će im Dom biti od velike koristi jer sada imaju objekat gdje će se okupljati, družiti, organizovati različite, kulturne, društvene, sportske i druge manifestacije, za šta do sada nisu imali uslove.

“Oni su zahvalili resornom ministarstvu, na čijem čelu je ministar Davor Čordaš, što su prepoznali značaj ovog projekta za mještane Gornje Komušine”, navodi se u saopštenju.

Josipović je naglasio da će Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Srpske nastaviti realizaciju projekata koji će doprinijeti većem, ali što je još bitnije, održivom povratku.

IZvor:Srna

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net