DANAS SVJEŽIJE, SLABA KIŠA PONEGDJE

0
1061

BANJALUKA, 29. OKTOBRA /SRNA/ – U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će preovladavati oblačno i malo svježije vrijeme sa slabom kišom mjestimično.
Slaba kiša očekuje se na jugozapadu, zapadu, sjeverozapadu i jugu, dok će na sjeveru, sjeveroistoku, istoku i jugoistoku ostati suvo i pretežno oblačno vrijeme sa povremenim sunčanim intervalima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Krajini i Hercegovini duvaće umjeren, povremeno i pojačan jugo, a u ostalim predjelima slab do umjeren jugoistočni i istočni vjetar.

Najviša dnevna temperatura od 12 do 18 stepeni Celzijusovih, dok će u višim krajevima na zapadu biti svježije.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava pretežno oblačno vrijeme, a kiša je registrovana samo ponegdje u zapadnim i sjeverozapadnim područjima.

Najsvježije jutros je bilo na Sokocu i na Bjelašnici gdje su u 7.00 časova izmjerena dva stepena. U Gacku su izmjerena tri stepena, na Han Pijesku pet, u Srebrenici, na Čemernu, u Rudom, LJubinju, Bileći i Zenici šest, u Bijeljini, Zvorniku, Višegradu, Bugojnu i Tuzli sedam, u Driniću, Srpcu, Krupi na Uni, Kupresu, Jajcu, Sarajevu i Gradačcu osam stepeni.

Devet stepeni bilo je u 7.00 časova u Banjaluci, Doboju, Prijedoru, Novom Gradu, Gradišci, Šipovu, Bihaću, Sanskom Mostu i na Ivan Sedlu, deset stepeni izmjereno je u Mrkonjić Gradu, Ribniku i Drvaru, 11 na Mrakovici, u Trebinju, Mostaru i Stocu, u Livnu 13, a 16 u Neumu.

U protekla 24 časa dva litra kiše palo je u Ribniku, jedan litar u Driniću, Mrkonjić Gradu i Istočnom Drvaru. Slabih padavina bilo je i u Bijeljini.