18/01/2018 05:11
NAJNOVIJE VIJESTI
U TESLIĆU AKADEMIJA PERITONEUMSKE ANALIZE

U TESLIĆU AKADEMIJA PERITONEUMSKE ANALIZE

Sekcija za peritoneumsku dijalizu Udruženja nefrologa Republike Srpske organizovaće od 28. do 30. oktobra u Tesliću Akademiju peritoneumske dijalize, s ciljem promocije ovog vida liječenja prikazom osnovnih i naprednih metoda, kao i principa dobre kliničke prakse.
Akademija je namijenjena ljekarima i zdravstvenim radnicima koji se bave ili imaju namjeru da uvedu ovaj vid liječenja u praksu, a programom je predviđeno 16 predavanja u kojima će biti predstavljeni najvažniji principi ove terapijske metode, ali i iskustva u njenoj primjeni, najavljeno je iz Organizacionog odbora Akademije.

Moderan pristup liječenja oboljelih od hronične bubrežne insuficijenije, kojima je potrebna neka od metoda zamjene bubrežne funkcije podrazumijeva integrisani pristup liječenja, koji znači da su pacijentu dostupne sve navedene metode, kao i mogućnost izbora najoptimalnije.

Preporuke Svjetske zdravstvene organizacije i Međunarodnog udruženja nefrologa su da peritoneumska dijaliza bude metoda prvog izbora, posebno za pacijente koji se pripremaju za transplantaciju bubrega, jer se na taj način omogućava duže očuvanje rezidualne bubrežne funkcije.

Akademija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Univerzitetskog kliničkog centra, Medicinskog fakulteta banjalučkog univerziteta, Komore doktora medicine i Društva doktora medicine Republike Srpske.

Generalni sponzor Akademije je kompanija “Baxter”, zlatni sponzor kompanija “Frezenius Medikal Ker”, a biće održana u hotelu “Kardial”.

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net