U TESLIĆU AKADEMIJA PERITONEUMSKE ANALIZE

0
1093

Sekcija za peritoneumsku dijalizu Udruženja nefrologa Republike Srpske organizovaće od 28. do 30. oktobra u Tesliću Akademiju peritoneumske dijalize, s ciljem promocije ovog vida liječenja prikazom osnovnih i naprednih metoda, kao i principa dobre kliničke prakse.
Akademija je namijenjena ljekarima i zdravstvenim radnicima koji se bave ili imaju namjeru da uvedu ovaj vid liječenja u praksu, a programom je predviđeno 16 predavanja u kojima će biti predstavljeni najvažniji principi ove terapijske metode, ali i iskustva u njenoj primjeni, najavljeno je iz Organizacionog odbora Akademije.

Moderan pristup liječenja oboljelih od hronične bubrežne insuficijenije, kojima je potrebna neka od metoda zamjene bubrežne funkcije podrazumijeva integrisani pristup liječenja, koji znači da su pacijentu dostupne sve navedene metode, kao i mogućnost izbora najoptimalnije.

Preporuke Svjetske zdravstvene organizacije i Međunarodnog udruženja nefrologa su da peritoneumska dijaliza bude metoda prvog izbora, posebno za pacijente koji se pripremaju za transplantaciju bubrega, jer se na taj način omogućava duže očuvanje rezidualne bubrežne funkcije.

Akademija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Univerzitetskog kliničkog centra, Medicinskog fakulteta banjalučkog univerziteta, Komore doktora medicine i Društva doktora medicine Republike Srpske.

Generalni sponzor Akademije je kompanija “Baxter”, zlatni sponzor kompanija “Frezenius Medikal Ker”, a biće održana u hotelu “Kardial”.

PODELI
Prethodni tekstSUTRA SVETA PETKA
Sledeći tekstDANAS SVETA PETKA