Nagrade „Banji Vrućici“ i hotelu „Bosna“

0
1047

23.10.2015. – Zdravstveno-turistički centar „Banja Vrućica“ iz Teslića i hotel „Bosna“ iz Banjaluke nagrađeni su danas na drugom Međunarodnom poslovnom sajmu „Vinter ivents end spa trevel market“ u Beogradu, rekao je ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković.

Gluhaković je naveo da je „Banja Vrućica“ nagrađena u kategoriji zdravstveni turizam, a da je hotel „Bosna“ dobio nagradu „Turistička prizma“ za novi kvalitet u turizmu, u kategoriji 150 učesnika iz 15 zemalja Evrope.

„`Turistička prizma` je 21 godinu prepoznatljiva na ovim prostorima, a priznanje banjalučkom hotelu znači da je Srpska sposobna da se sa svojim kapacitetima i resursima nosi sa konkurencijom u ovoj turističkoj utakmici“, ocijenio je Gluhaković.

On je naveo da se Srpska na sajmu predstavila banjskim i planinskim turizmom, ponudom banjalučke regije, te „Banje Vrućice“ i Jahorine.

„Ovo je bila prilika i da razgovaramo o prepoznatljivom regionalnom turističkom paketu koji bismo promovisali zajedno sa zemljama bivše Jugoslavije na tržištu Evrope i svijeta“, rekao je Gluhaković i naglasio da je ovaj sajam bila prilika da Srpska još jednom pokaže da ima šta ponuditi u turizmu.

„Vinter ivents end spa trevel market“ je specijalizovani međunarodni poslovni sajam posvećen zimskoj sezoni, velnes i spa turizmu i dalekim putovanjima.

Srna