Maestralna završnica Orlova, Kolarov i LJajić utišali Elbasan!

0
1315

Čekala je Srbija svoju priliku i sačekala je. I to u završnici meča, golovima Kolarova i LJajića slavila je veliki trijumf u Elbasanu

Strelci: 0:1 – Kolarov u 90, 0:2 – LJajić u 90+3. minutu.

Već u trećem minutu sudija Ricoli je prestrogo pokazao žuti karton Luki Milivojeviću, zbog starta na sredini terena.

Prvu šansu imala je Srbija, slobodan udarac iznudio je Mitrović, a loptu je uzeo LJajić. Šutirao je sa 18 metara, ali pravo u živi zid Albanaca.

Domaćin je zapretio u devetom minutu, ali je udarac glavom Lile ukrotio Stojković. Rastrzana je bila igra Srbije, pa su Albanci izborili novi korner sa desne strane u 14. minutu, ali nije bilo opasnosti.

U 15. minutu Cana je u kontri prekršajem zaustavio Mitrovića, sasvim zasluženo je dobio žuti karton.

Nova kontra Orlova u 22. minutu, lopta je došla do LJajića, ovaj je šutirao, ali je izblokiran, izborio je samo korner. Izveo ga je Zoran Tošić, kratko je dodao do Tadića, ovaj je uputio povratni pas ka Ivanoviću, a kapiten Srbije je iz sjajne pozicije šutirao zamalo preko prečke.

Odlična akcija Srbije viđena je u 27. minutu, lopta je došla do Tošića, ali je on napravio potez više i umesto zicera za Orlove sevnula je kontra, koja je završena kornerom za domaće.

Srbija je imala sjajnu priliku u 37. minutu, čak je i postigla gol, ali ga je Ricoli poništio. Lopta je posle prodora sa leve strane došla do LJajića, koji je zatresao mrežu, ali je Italijan video prekršaj Tošića na golmanu Albanije Beriši.

Albanci su do šansi dolazili i kad nisu imali posed lopte. Jednu od takvih prilika napravio im je Stefan Mitrović, koji je kao početnik izgubio loptu na 35 metara od gola, ali je na srećuLila slabo šutirao sa nešto više od 20 metara.

Prvu priliku u nastavku imala je Srbija. Maestralan pas Matića slabo je primio LJajić, ali tu nije bio kraj akcije. Lopta je na 17 metara od gola došla do Milivojevića, koji je iz trka raspalio po njoj, ali je bio neprecizan.

Najbolju priliku Albanija je imala u 60. minutu. Posle loše reakcije odbrane srpskih igrača lopta je došla do Džake, a ovaj je iskosa sa leve strane, na osam metara od gola šutirao snažno, ali na sreću neprecizno.

Veliki maler zadesio je srpsku selekciju u 64. minutu, zbog povrede van terena je moraoIvanović, a Ćurčić je u igru poslao Duška Tošića. Prethodno je Sulejmani zamenio Tadića.

Nije tu bio kraj malerima, u 72. minutu je zbog povrede van terena morao i Matić, Ćurčić je izvršio poslednju izmenu i na teren poslao Fejsu. Evidentno je bilo posle izlaska najboljeg srpskog igrača da malo toga bez njega funkcioniše.

Albanci su do šanse došli već u 75. minutu, Čikaleši je promešao odbranu gostiju i vrlo dobro šutirao, ali je Stojković izbio u korner, posle kojeg nije bilo opasnosti.

Imala je Srbija priliku u 80. minutu, Kolarov je odlično izveo slobodan udarac sa 30 metara, ali je lopta prohujala pored desne stative Berišinog gola.

Mogao je Sulejmani da zavije u crno domaće u 89. minutu. Dobio je odličan pas, ali je predugo vukao loptu i na kraju omogućio Beriši da odlično interveniše.

Ali, ono što nije učinio Sulejmani, jeste Kolarov. Sjajno je ispratio kontru i iskoristio pasLJajića, pa je utišao „Elbasan arenu” – 0:1.

Nije to bio kraj uzbuđenjima. Albanija je imala slobodan udarac u 93. minutu iz idealne pozicije. Loptu je na 17 metara udaljenosti uzeo Kaće, ali je pogodio samo živi zid.

Sevnula je kontra, LJajić je krenuo sa svoje polovine, nije želeo da asistira, a kad je došao u priliku samo je prebacio Berišu za šok albanskih navijača – 0:2. Ubrzo potom Ricoli je označio kraj meča.

sportski zurnal