Za vikend toplije, sljedeće sedmice promjenljivo

0
1136

U dane vikenda očekuju se povoljni vremenski uslovi, dok će naredne sedmice biti promjenljivo vrijeme, sa prolaznom kišom i temperaturom uobičajenom za ovo doba godine.

Dežurni meteorolog Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske Igor Kovačić rekao je Srni da će u narednom periodu biti malo toplije vrijeme, ali, ipak, tipično za jesen.

“U jutarnjim časovima biće povećane oblačnosti, naročito duž rijeka i u kotlinskim predjelima, gdje će biti magle. Tokom dana očekuje se raslojavanje oblačnosti, uglavnom sa sunčanim periodima”, rekao je Kovačić.

Zbog zadržavanja oblačnosti, rast temperature vazduha će duž rijeka biti manji.

Kovačić je najavio da će naredni dani donijeti porast temperature vazduha, koja će se kretati između 19 i 24 Celzijusova stepena.

U planinskim predjelima biće nešto svježije, između 13 i 15 stepeni Celzijusovih.

U toku vikenda se očekuju povoljni vremenski uslovi, s tim što se od jugozapada do krajnjeg zapada i ponegdje na jugu očekuju prolazni pljuskovi, a u ostalim krajevima suvo vrijeme.

Jače naoblačenje očekuje se između nedjelje i ponedjeljka, 4. i 5. oktobra, kao i između srijede i četvrtka, 7. i 8. oktobra, kada će doći do prolazne kiše.

“Jače pogoršanje vremena se očekuje sredinom oktobra, kada će naši krajevi biti pod uticajem prvog ciklona iz Đenovskog zaliva, koji će donijeti obilnije padavine”, rekao je Kovačić.

SRNA