19/02/2018 07:08
NAJNOVIJE VIJESTI
Oko 10.30 počinju jesen i proljeće

Oko 10.30 počinju jesen i proljeće

Jesen na sjevernoj Zemljinoj polulopti, počinje danas u 10 časova i 21 minut.

Prema obavještenju Astronomskog društva “Ruđer Bošković” iz Beograda, u isto vrijeme, za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počinje proljeće.

“Na dan jesenje ravnodnevnice, obdanica i noć nisu jednake dužine jer Zemlja poseduje atmosferu koja prividno uzdiže Sunce iznad horizonta”, rekao je Tanjugu Branko Simonović iz Astronomskog društva “Ruđer Bošković”.

On je najavio i da će u ponedjeljak, 28. septembra moći da se vidi potpuno pomračenje Mjeseca.

Izvor:B92

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net