21/01/2018 15:43
NAJNOVIJE VIJESTI
Uređen parking ispred Hrama Rođenja Presvete Bogorodice u Čečavi

Uređen parking ispred Hrama Rođenja Presvete Bogorodice u Čečavi

TESLIĆ, 10. SEPTEMBRA – U mjesnoj zajednici Čečava, ispred Hrama Rođenja Presvete Bogorodice, završeni su radovi na uređenju i asfaltiranju parking prostora, ukupne površine 670 metara kvadratnih, za šta je iz budžeta Opštine izdvojeno 18.500 KM.

Prema riječima Vanje Pajkanović iz Kabineta načelnika opštine, crkva u Čečavi jedna je od najstarijih na području opštine, podignuta u XIX vijeku, te u cilјu uređenja prostora oko nje Opštinska uprava je u dogovoru sa sveštenstvom parohije čečavske odlučila da uloži u izgradnju infrastrukture. „U ovom slučaju asfaltiran je parking prostor ispred crkve, koji mnogo znači vjernicima koji svakodnevno dolaze na molitvu” – rekao je Pajkanovićeva.
Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Čečava, Mladen Stanojević, rekao je da su izvedeni radovi značajni za mještane Čečave koji dolaze na molitve u hram. „Do sada problem je predstavlјalo parkiranje vozila za vrijeme crkvenih obreda jer je do crkve vodio uzak put bez uređenog mjesta za parkiranje. Sada je taj problem riješen zajedničkom akcijom Crkvene opštine Čečava i savjeta mjesne zajednice i podrškom Opštine Teslić na čelu sa načelnikom opštine Milanom Miličevićem” – rekao je Stanković.
Protojerej-stavrofor Dragan Erić, paroh parohije čečavske, rekao je da u Čečavi postoji razvijen parohijski i crkveni život skoro 150 godina da će za Malu Gospojinu biti obilјežen jubilej 150 godina postojanja hrama i da je u sklopu priprema za tu proslavu, uz razumijevanje Opštinske uprave, izvršeno asfaltiranje parking prostora pored Hrama. „Bogosluženja u ovoj parohiji su prilično posjećena, budući da je parohija prilično razuđena i da većina vjernika, koja dolazi na bogosluženje, dolazi motornim vozilima, tako da je vikendima i tokom velikih praznika problem predstavlјalo parkiranje, ali sada je taj problem riješen” – rekao je Erić. Prema riječima Erića čečavska parohija broji oko 460 domaćinstava.

Izvor: Opština Teslić

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net