RASPLET Evo na koga će Srbija u osmini finala Eurobasketa

0
1101

Odigrani su svi mečevi četvrtog kola Eurobasketa i iako se još ne zna koje mesto će tačno naši košarkaši zauzeti u grupi B, poznato je da će rival “orlovima” u osmini finala sigurno biti Finska ili Poljska, ekipe iz A grupe sa kojom se ukrštamo.

Rasplet se polako nazire i pre poslednjeg kola, u kome će Srbija (sa učinkom 4-0) i Italija (3-1), u četvrtak od 14.30, u direktnom okršaju odlučiti ko će zauzeti prvo mesto na tabeli i tako za rivala dobiti četvrtoplasiranog iz A grupe.

Trenutno je to selekcija Poljske (2-2) ispred koje je Finska (2-2) i upravo će ove dve reprezentacije, takođe u četvrtak od 15 sati međusobnim susretom odlučiti ko će na treće, a ko na četvrto mesto.

To znači da će Srbija igrati ili sa Poljskom ili sa Finskom za četvrtfinale, jer može da bude samo prva ili druga u svojoj grupi. Takođe, u B grupi će Španija i Nemačka u direktnom okršaju odlučiti ko ide u osminu finala, a ko ne ide u nokaut fazu, dok četvrtoplasirana Turska igra sa otpisanim Islandom.

U grupi A je sve gotovo poznato, jer će neporažena Francuska i Izrael međusobnim duelom odlučiti ko će biti prvi, a ko drugi na tabeli.

Ko bi s kim igrao, da sad kreće osmina finala? Kliknite za veću rezoluciju

Kao što možete da vidite u priloženom rasporedu, koji smo napravili na osnovu završenog pretposlednjeg kola, kada bi sve ostalo nepromenjeno i posle 5. runde nadmetanja, očekivani put Srbije do toliko željenog zlata izgledao bi: protiv Poljske u osmini finala, protivHrvatske u četvrtfinalu, protiv Španije u polufinalu, protivFrancuske u finalu!

Izvor: BlicRS