”Orlovi” po planu – Tri od tri!

0
1194

Nova pobeda reprezentacije Srbije na Evrobasketu, treća uzastopna u Grupi B, za ostanak na prvom mestu na tabeli.

10686875_1055395434481493_1545226658417332396_nPosle dve veoma teške utakmice, pravih derbija protiv Španije i Nemačke, a onda i jednodnevne pauze, reprezentacija Srbije danas je bez većih problema slomila otpor selekcije Islanda, poslednjeplasirane u našoj grupi.

Saletovi ”Orlovi” su danas u Berlinu upisali svoju najubedljiviju pobedu od početka takmičenja – na kraju 93-64 za Srbiju.

Reprezentativci Srbije su od samog starta meča pokazali da su znatno kvalitetniji rival od Islanđana, a tokom prve deonice se posebno istakao Nikola Kalinić, najpre sjajnom ”rampom”, a onda i trojkama, zahvaljujući kojima je Srbija uspela da se značajnije rezultatski ”odlepi”.

Prvu četvrtinu naš tim je dobio sa 24-16, i do kraja poluvremena ”Orlovi” to vođstvo rutinski održavali.

U nastavku, naši su ”dodali gas”, razlika je postajala sve veća u korist reprezentacije Srbije i do kraja se samo postavljalo pitanje kojim će se rezultatom završiti današnji meč.

Ovakav razvoj događaja dao je priliku i selektoru Đorđeviću da razigra i one igrače koji su u prethodna dva meča imali manju minutažu, poput Milosavljevića ili Milutinova, ali i da, koliko je to bilo moguće, odmori nosioce igre.

Do novog trijumfa Srbiju su danas predvodili Nemanja Nedović sa 15, Miroslav Raduljica 13 i Nikola Kalinić sa 12 poena, a zapaženi su bili i Ognjen Kuzmić sa 11 postignutih poena i Bogdan Bogdanović sa devet poena, sedam skokova i šest asistencija.

Kako smo objavili tokom meča, ovu utakmicu je uživo pratio i proslavljeni NBA trener Greg Popovič, a naredni rival Srbiji biće selekcija Turske. Taj meč je na programu sutra, u istom terminu – od 14 časova i 30 minuta.

SPORTSKE NET