Mineralu ponovo bod u gostima

0
1019

U derbiju četvrtog kola Regionalne lige ”Centar” u Dugom Polju, domaća Sloga i Mineral odigrali su 1:1.

I na trećem ovosezonskom gostovanju smo imali prednosti ali smo je na kraju ispustili i ponovo donijeli bod sa gostovanja. Tri utakmice u gostima, tri boda.

Domaćin se pokazao kao kvalitetan protivnik. Na terenu je viđena dinamična igra, igralo se od jednog šesnesterca do drugog. Naš tim je pokušavao preko R.Popovića, Pavlovića udarcima sa distance. Domaći nisu imali riješenja za našu sjajnu odbranu. Glavni arbitar nije dozvoljavao nikakve kontakte, pa je na meču suđeno po slobodnoj procjeni preko 60 prekršaja.

35.minuta: Centaršut u kazneni prostor domaćih, u gužvi se najbolje snalazi Rade Popović koji pogađa za 0:1. To je bio prvi gol Popovića nakon povratka u matični klub.

Posljednjih pet minuta prošlo je potpunoj ofanzivi domaćih na naš gol, ali je naša odbrana bilo sigurna, kao i golman Vuković. Najbolju šansu domaći su imali iz slobodnog udarca, kada je na gol-liniji sjajno reagovao Čović i sačuvao naš gol.

U 50.minuti sjajan udarac je uputio Đukarić sa nekih 25 metara ali je golman domaćih odbranio.

U 53.minuti Mladen Popović je nakon jednog duela sa protivničkim napadačem povrijedio nos te je morao privremeno napustiti teren. Dok se ukazivala pomoć Popoviću , naš tim je punih 10 minuta igrao sa igračem manje što su domaći iskoristili.

55.minuta: Domaći igrač prolazi po desnoj strani, Vuković ne izlazi na vrijeme, ubacuje na drugu stranu stativu do svog suigrača kojem nije bilo teško ubaciti loptu u mrežu za 1:1.

M.Popović nije mogao nastaviti susret zbog povrede nosa, ali će biti spreman za naredni meč. Domaći su najopasniji bili poslije prekida, ali nisu ozbiljnije uspjeli da ugroze gol Vukovića.

Naš tim je pokušao preko D.Čovića čiji udarac zaustavio domaći čuvar mreže, Jovićev šut je otišao preko gola. Najbolju priliku na kraju utakmice imao je Kovačević kada je dobio loptu na pet metara, ali kao da ga je ta lopta iznenadila te nije reagovao onako kako se od njega očekivalo, te domaći golman taj udarac bez problema brani.

Na kraju 1:1, možda i najrealniji rezultat , ostaje žal što smo ponovo vodili ali nismo pobijedili, što smo ponovo imali veliku šansu na kraju utakmice, ali je nismo iskoristili.

Nakon četiri kola, naš tim je osvojio šest bodova i nalazi se na šestom mjestu. U narednom kolu na Banju Vrućicu dolazi ekipa ”Naša krila” iz Kostajnice.

FK ”Sloga”Dugo Polje-FK ”Mineral” 1:1
0:1 R.Popović(35) 1:1 (55)

FK ”Mineral”: Vuković, Goranović, Jotanović, R.Popović, M.Popović(od 60’ N.Pavlović), D.Popović, I.Jelić, Čović(od 79’ D.Čović), Kovačević, Đukarić, V.Pavlović(od 65’ Jović)

žuti kartoni: Jotanović, S.Čović, D.Čović, Jović