Audi u rijeci, lopovu ni traga

0
1102

Teslić – Policija traga za licem koje je iz dvorišta kuće L. B. u mjestu Jasenova kod Teslića ukralo automobil “audi A4” i s njime sletjelo u rijeku Jasenovu. Za sada nije poznata sudbina kradljivca, jer se ne zna da li se utopio u rječici ili je pobjegao bez plijena.

“Audi” slovenačkih registarskih oznaka policija je pronašla prevrnut u koritu rijeke, u subotu prijepodne.

Izvor blizak istrazi ispričao nam je da je vozilo “audi” koristio Z. B. iz Novog Mesta u Sloveniji, koji je privremeno došao u Teslić.

– Vozilo je nađeno prevrnuto u rijeci Jasenova dok se vozaču gubi svaki trag. Nije poznato da li je vozač bio sam ili je imao pomagače. Procijenjena vrijednost ukradenog “audija A4” je oko 35.000 maraka – kazao je naš izvor.

Prema riječima stanovnika teslićkog naselja Jasenova, nije duboka rijeka da bi lopov u njoj mogao da se utopi.

– Sve je moguće, s obzirom na to da se prevrnuo vozilom i da je “audi” bio na krovu. Kradljivac je možda povrijeđen pa se pustio niz vodu. Međutim, najprije će biti da je on pobjegao sa lica mjesta – kazao je jedan od mještana, koji nije želio da mu objavimo ime.

U Operativnom dežurstvu Centra javne bezbjednosti Doboj juče su rekli da je krađa vozila “audi A4” prijavljena u subotu oko 6.30 časova.

– Policija je nakon obavljenog uviđaja nastavila dalji rad s ciljem rasvjetljavanja krivičnog djela teška krađa – kazali su u CJB Doboj.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u prvih šest mjeseci ove godine ukradeno je 88 automobila.

– Najviše ukradenih vozila je njemačkog proizvođača “Folksvagen”, dok je nešto manje ukradenih vozila marke “audi”, BMW i “reno” – kazali su u pomenutom ministarstvu.

Oni su dodali da su lani u Republici Srpskoj ukradena 143 vozila, od čega je je 91 pronađeno i vraćeno vlasnicima.

Vozila

Na području Federacije BiH pronađena su 82 vozila koja su ukradena u Republici Srpskoj. Ona su vraćena vlasnicima. Pronađeno je i 13 vozila koja su tražena po Interpolovoj potjernici.

GLAS SRPSKE