16/12/2017 16:13
NAJNOVIJE VIJESTI
Ispunjena želja selektora i svih srpskih navijača – pala Španija na otvaranju !!!

Ispunjena želja selektora i svih srpskih navijača – pala Španija na otvaranju !!!

Bolje nije moglo! Srbija je u Berlinu herojskom igrom savladala Španiju na otvaranju Evropskog prvenstva sa 80:70 (11:21, 23:15, 28:16, 18:18).

‘Fudbalskim’ rečnikom, stigla je kazna. Velika serija Španije potpuno je odsekla krila ‘Orlovima’, ali i potpuno iznervirala kapitena Miloša Teodosića. Išla je razlika i do dvocifrenog broja, ali su naši pokazali veliki kvalitet – psihološku stabilnost. Što bi rekao naš selektorAleksandar Đorđević ‘Mir u glavi, vatra u srcu’.

Iako su se i dalje mučili u napadu, uspeli su srpski igrači da se konsoliduju i da nastave da ‘dišu za vratom’ Špancima, a onda i da serijom Nemanje Nedovića od osam uzastopnih poena (dve trojke i duga dvojka) se potpuno vrate u meč. Na poluvreme se otišlo rezultatom 36:34 u korist ‘furije’.

A onda su ‘Orlovi’ raširili krila i isprsili se pred silom kakva je Španija. Serija koju je trojkom za vođstvo počeo Nemanja Bjelica, nastavili su redom Stefan Marković, Bogdan Bogdanović trojkom, Dragan Milosavljević odmah po ulasku u igru i Zoran Erceg ‘srećnom’ i novom trojkom za našu dvocifrenu prednost.

Uspeli smo sve da preokrenemo i što je možda još bitnije, uspeli smo da unesemo nervozu inače temperamentnim i ‘prgavim’ Špancima. Ipak, poslednja četvrtina donela je konačan odgovor.

 Španci su odlučujuću deonicu počeli seriju od 6:0, čime su nam prišli na šest poena zaostatka. A onda i trojkom Pau Ribasa na samo ‘minus tri’, međutim odgovorio je danas briljantni Nemanja Bjelicapogotkom sa skoro devet metara. Bomba!

Ipak, pogotcima Pau Gasola Španija je na manje od dva minuta do kraja došla na samo poen zaostatka i ušlo se u izuzetno neizvesnu završnicu.

Ako je pogodak ‘Belog’ sa devet metara bila bomba, šta tek reći za nove trojke Nemanje Bjelice i Bogdana Bogdanovića na minut do kraja i bekstvo na nedostižnih sedam poena prednosti. Tim pogotcima smo ‘oduvali’ ‘furiju’.

HOT SPORT

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net