18/01/2018 05:06
NAJNOVIJE VIJESTI
Nova „Lada“ i „UAZ patriot“ zvezde sajma u Moskvi

Nova „Lada“ i „UAZ patriot“ zvezde sajma u Moskvi

Dva nova ruska putnička vozila – „Lada vesta kros koncept“ i novi „UAZ patriot“ — bila su glavne zvezde Međunarodnog sajma održanog protekle nedelje u ruskoj prestonici Moskvi.

Najveća zainteresovanost posetilaca vladala je za „ladu vestu kros“ kompanije „AvtoVAZ“. Izgrađena je na „vestinoj“ platformi, karakteriše je veće odstojanje od tla, ima zaštitne dodatke duž donjih delova karoserije i na branicima, peta zadnja vrata i visoku unutrašnjost.

Foto: vostok.rs

Ovaj model liči na limuzinsku „vestinu“ verziju — ima sličan dizajn prednjeg dela, stop svetla i sličnu, ali modifikovanu, unutrašnjost.

Koncept „kros“ postavljen je na takozvanu „lada B“ platformu, koju je „AvtoVAZ“ izradio zajedno sa „Reno Nisanom“. Očekuje se da kros varijanta „lada veste“ stupi u prodaju krajem sledeće godine ili početkom 2017. godine, i da će imati slične pogonske karakteristike kao i ostala vozila u porodici — motori zapremine 1.6 litara koji će imati od 106 do 114 konjskih snaga, dok će motori zapremine 1.8 litara razvijati 122 konjske snage. Imaće petobrzinski poluautomatski ili potpuno automatski menjač.

Na sajmu je takođe prikazan i drugi „Ladin“ koncept modela SUV — „eksrej“, čija bi prodaja trebalo da počne početkom naredne godine.

Ruski automobilski entuzijasti polažu velike nade u automobile iz porodice „vesta“, a kompanija planira da proizvodi oko 120.000 vozila godišnje.

Automobil „vesta sedan“, kako kažu u kompaniji, trebalo da bi da krene u prodaju krajem septembra, a cena njenog osnovnog modela biće oko 8.700 dolara.

Фото: vostok.rs
Posetioci sajma bili su u prilici i da isprobaju neke od najpopularnijih vozila kompanije „AvtoVAZ“, uključujući i „ladu largus“, „ladu kalinu“, kao i čuveno terensko vozilo sa pogonom na sva četiri točka „ladu urban“.

Veliku pažnju posetilaca privukao je i novi redizajnirani terenac „UAZ patriot“.

Vozilu su izmenjeni farovi kojima su dodata LED dnevna svetla, ima novu masku hladnjaka, blatobrane i branike.

Unapređena je i unutrašnjost koja sada podrazumeva vazdušne jastuke, audio i multimedijalni sistem sa navigacijom i senzorima za parkiranje. Ima kameru u zadnjem braniku i manuelni klima uređaj.

Terenac je već debitovao u mnogim salonima širom Rusije, a njegova cena kreće se od 10.700 do 14.800 dolara.

vostok.rs

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net