MUP Republike Srpske sprovodi kampanju „ZAŠTITIMO DJECU U SAOBRAĆAJU!”

0
1120

| Banja Luka | Ponedeljak, 31. avgust 2015.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, povodom početka nove školske godine, tokom septembra mjeseca sprovodi preventivne aktivnosti pod nazivom “Zaštitimo djecu u saobraćaju”na području svih centara javne bezbjednosti. Prva vrsta aktivnosti će se realizovati u prvoj polovini mjeseca, kada će se, u saradnji sa direktorima i pedagozima škola, za sve niže razrede učenika organizovati predavanja na temu bezbjednog i pravilnog učešća pješaka u saobraćaju.

Druga vrsta aktivnosti će se provoditi tokomcijelog mjeseca i ogledaće se u pojačanom radu i prisustvu policije u urbanim zonama i u blizini školskih objekata sa akcentom na kontrolu brzine kretanja vozila, poštovanje odnosa vozač – pješak i tehničke ispravnosti autobusa kojima se vrši prevoz učenika i dr.

Takođe, učenici će imati priliku da naučeno primjene u praksi i oprobaju se u ulozi policajaca, dobiju dodatna uputstva o pravilima, te steknu dodatnu odgovornost kao učesnici u saobraćaju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se odgovorno ponašaju i poštuju saobraćajne propise, obzirom da se s početkom školske godine očekuje pojačano prisustvo učenika u saobraćaju.

Povodom početka kampanje„Zaštitimo djecu u saobraćaju“, izjave za medije predviđene su danas, 31.08.2015. godine, u 11,30 časova, ispred zgrade MUP-a Republike Srpske (Bulevar Desanke Maksimović 4), a novinarima će se obratiti glavni inspektor u Jedinici za bezbjednost saobraćaja Goran Šmitran.