FK Pridjel lak plijen za FK Mineral, bodovi ostali na Banji Vrućici…

0
1124

Fudbaleri Minerala ostvarili su prvu pobjedu ove sezone. U okviru trećeg kola RFL ”Centar”, pred domaćom publikom Mineral je savladao OFK ”Pridjel” iz Donjeg Pridjela sa 5:0.

Nakon dva startna remija, pobjeda je bila imperativ u ovom susretu što je na kraju i učinjeno. Susret je odigran po izuzetno toplom vremenu pa su uslovi za igru bili teški, posebno u prvom poluvremenu. Mineral je bio mnogo bolja ekipa u ovom susretu i potpuno zasluženo osvojio tri boda.

U prvom poluvremenu držao je naš tim loptu u svom posjedu, igrao odlično odbranu i nije dozvolio protivniku da priđu bliže od 20 metara od gola Vukovića. Ipak, u napadu nije štimalo, igra je bila dosta nepovezana. Perišić je pokušao udarcem sa 25 metara, lopta je otišla preko gola, pokušavali su i Kovačević i oba Pavlovića ali nisu bili spretni u završnici. Ipak, na poluvrijeme smo otišli sa prednošću.

34.minuta: Gosti izvode aut, loptu uzima S.Čović dodaje do Kovačevića , a ovaj sjajnim udarcem sa dvadesetak metara u desnu stranu gola Pridjela(lopta se od stative odbila u gol) dovodi naš tim u vođstvo 1:0.

Drugo poluvrijeme mnogo bolja i efikasnija igra tima sa Banje Vrućice koji u potpunosti ”nokautira” ekipu iz Donjeg Pridjela. Za samo pet minuta u drugom poluvremenu naši igrači riješaju pitanje pobjednika.

52.minuta: Još jedan sjajan gol! Mladi kapiten V.Pavlović primio je loptu na nekih 20 metara, šutira lijevom nogom, lopta od desne stative se odbija u gol. Janjanin se ispružio koliko je dug ali šanse nije bilo. Rezultat je 2:0.

54.minuta: Majstorija! Slaviša Čović uzeo je loptu na centru , krenuo u solo prodor, nanizao pet-šest igrača, izašao pred golmana i rutinski ga matirao za 3:0. Bio je to prvi gol Čovića još od septembra 2013.

57.minuta: 30 sekundi prije, iz igre je izašao Slaviša Čović a u igru je ušao Danijel Čović. Korner je s desne strane ubacio kapiten V.Pavlović a u svom prvom kontaktu s loptom D.Čović povećava rezultat na 4:0.

70.minuta: D.Čović dobija loptu na desnoj strani, ubacuje na drugu stranu do D.Popovića koji spušta loptu Kovačeviću, a ovom nije bilo teško da je pošalje iza leđa Janjinina za svoj drugi a Mineralov peti gol u ovom meču.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, iako su ”žuti” mogli da postignu još koji gol da su iskoristili svoje šanse, prije svega se misli na šansu Kovačevića kada je sa pet metara poslao loptu preko gola.
Sve u svemu ubjedljiva i zaslužena pobjeda koja će dati samopouzdanja našim momcima pred nastavak sezone.

U dosadašnja tri kola, Mineral je skupio pet bodova i nalazi se na petom mjestu. Prvu poziciju drži ekipa Sloge iz Dugog Polja sa maksimalnih 9 bodova, a u sljedećem kolu naš tim upravo gostuje u Dugom Polju.

3.kolo RFL ”Centar”

Banja Vrućica:

FK ”Mineral”-OFK ”Pridjel” Donji Pridjel 5:0

1:0 Kovačević(34), 2:0 V.Pavlović(52), 3:0 S.Čović(54), 4:0 D.Čović(57), 5:0 Kovačević(70)
žuti kartoni: Jotanović(Mineral), Gligorić( Pridjel)

Mineral: Vuković, D.Popović, Goranović, Đukarić, S.Čović(od 55’ D.Čović), N.Pavlović, Jotanović(od 65’ Milojević), M.Popović, V.Pavlović, Kovačević, Perišić(od 53’ D.Jelić)

Pridjel: Janjanin, Manojlović, Stanimirović(od 41’ Kršić), Ivančević, Petković, Nikolić, Danilović, Rončević, Marković, Gligorić, Nikolić