FK MINERAL – Ponovo bod sa gostovanja

0
1007

Fudbaleri Minerala i na svom drugom gostovanju osvojili su bod. U ”burnoj” utakmici odigranoj u Batkuši, Hajduk i Mineral odigrali su 2:2.

Naš tim u ovom susretu nije mogao da računa na R.Popovića i Jovića, a u tim su se vratili Jotanović, S.Čović, I.Jelić.

Od početka utakmice gledali smo dinamičnu igru sa prilikama na obije strane. Već u šestoj minuti, Kovačević ubacuje sa desne strane do Perišića a ovaj šutira preko gola.

12.minuta: Perišić dodaje do Kovačevića, Kovačević do N.Pavlović koji preciznim udarcem sa desne strane vrha kaznenog prostora dovodi naš tim u vođstvo.

Imao je Mineral prilika da poveća vođstvo, najbolje su propustili D.Čović i Kovačević. U 27.minuti sjajan udarac Đukarića iz slobodnog udarca sa preko 30 metara odlazi nekoliko centimetara pored stative. Domaći su bili vrlo opasni iz prekida.

41.minuta: Glavni arbitar Radić pokazuje na ”bijelu tačku” za domaće i dodjeljuje žuti karton N.Pavloviću. Da budemo iskreni nikome nije jasno šta je Radić vidio.
Siguran izvođač penala bio je Pavić za 1:1.

Pred kraj poluvremena posjekotinu ispod desnog oka zaradio je Jotanović nakon duela sa protivničkim igračom.

Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 1:1.

47.minuta: Sjajno naš tim počinje drugi dio meča, Kovačević dodaje do D.Popovića koji je izbjegao ofsajd zamku, izlazi sam ispred Simeunovića i rutinski ga matira za novo vođstvo našeg tima.

U nastavku vodila se žestoka borba na sredini terena, domaći su igrali vrlo grubo što su povredama platili Perišić i D.Popović. Domaći su bili opasni iz prekida što se na kraju isplatilo.

70.minuta: Poslije kornera za Hajduk, u našem kaznenom prostoru se najbolje snalazi kapiten domaćih Ganilović koji poravnava rezultat na 2:2.

Do kraja susreta imali smo dvije velike prilike, prvu je propustio Kovačević koji nije uspio matirati domaćeg čuvara mreže kada je sam izašao ispred njega. Mladi D.Jelić imao odlično priliku kada je šutirao sa vrha šesnesterca ali je lopta završila pored gola. Domaći su stvorili par prilika poslije kornera , u jednoj su pogodili prečku ali do kraja je rezultat ostao nepromijenjen.

U dva kola Regionalne lige, naš tim je dva puta gostovao i oba puta odigrao neriješeno, te nakon dva kola zauzimamo 11. poziciju. Priliku za popravni imaćemo u sljedećem kolu kada igramo prvu utakmicu kod kuće protiv ekipe OFK ”Pridjela”.

FK ”Hajduk” Batkuša- FK ”Mineral” 2:2
0:1 N.Pavlović(11), 1:1 Pavić(41)(penal) 1:2 D.Popović(47) 2:2 Ganilović(70)

Žuti kartoni: Božanović, Popović, Bijelić, Čančarević(Hajduk), D.Popović, Đukarić, N.Pavlović, V.Pavlović, Kovačević, D.Jelić, I.Jelić(Mineral)

Hajduk: Simeunović, Ilinčić, Simić(od 46’ Petrović), Ganilović, Božanović, Pavić, Popović, Bijelić, Marković, Čančarević, Mitrović(od 69’ Ž.Mitrović)

Mineral: Vuković, D.Popović(od 79’ I.Jelić), Goranović, Đukarić, D.Čović(od 58’ D.Jelić), N.Pavlović, Jotanović, M.Popović, V.Pavlović, Kovačević, Perišić(od 53’ S.Čović)