18/01/2018 05:27
NAJNOVIJE VIJESTI
Genijalan potez: Putnici koji čitaju knjigu ne plaćaju gradski prijevoz!

Genijalan potez: Putnici koji čitaju knjigu ne plaćaju gradski prijevoz!

Miron je pokretao i druge kampanje u korist čitanja, kao sto je “bBukfejs” koja poziva sve korisnike Facebooka da na svoj profil stave fotografiju na kojoj drže knjigu kako bi dobili popust pri kupnji knjiga.

Ukoliko u rumunjskom gradu Cluju u autobusu čitate knjigu, bit ćete oslobođeni plaćanja karte!

Prema pisanju stranice ActuaLitte, općinski dužnosnici su omogućili besplatni gradski prijevozsvim putnicima koji tijekom vožne autobusom čitaju neku knjigu.

Inicijativu je još 2014. pokrenuo mladi aktivista Vikton Miron, a prihvatio i podržaogradonačelnik Emil Boc.

“Mislim da je bolje promovirati čitanje tako što ćete nagraditi one koji čitaju,umjesto da kritizirate one koji to ne čine”, objasnio je Meron, čija je ideja usvojena u lipnju kada su tijekom nekoliko dana putnici s knjigama mogli besplatno da se voze.

Miron je pokretao i druge kampanje u korist čitanja, kao sto je “bBukfejs” koja poziva sve korisnike Facebooka da na svoj ​​profil stave fotografiju na kojoj drže knjigu kako bi dobili popust pri kupnji knjiga.

Prema podacima rumunjskog Instituta za sociologiju, 22 posto mladih Rumunja uopće ne čita,dok jedan od petero mladih pročita samo jednu knjigu godišnje.

Izvor:http://viralino.net

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net