18/01/2018 14:35
NAJNOVIJE VIJESTI
Mercedes nastavlja saradnju sa Rusima

Mercedes nastavlja saradnju sa Rusima

mercedes-nastavlja-saradnju-sa-rusima

Iako su mnogi u proteklih par meseci počeli sa uvođenjem sankcija Rusiji njima se neće priključiti i nemački automobilski gigant, jer bi to negativno uticalo na rezultate poslovanja njihovih fabrika.

Nemački Mercedes je u prvih šest meseci tekuće godine zabeležio skok u prodaji na tržištu Rusije za čak 40%. Zato i ne čudi što ova nemačka firma ne planira da prekine saradnju sa Rusijom u kojoj imainvesticije, napravljenih u proteklih pet godina, koje prelaze cifru od 10 milijardi evra.

Prema rečima Ditera Zecea, glavnog direktora kompanije Mercedes, ukoliko bi se prekinula saradnja sa Rusijom to bi značilo da pola miliona Nemaca ostaje bez posla. Zece je još dodao da su tržišta Rusije i Južne Amerike, pored Kine, tržišta gde očekuju povećanje prodaje.

Da bi odluka o uvođenju sankcija bila loša po poslovanje Mercedesa tvrdi i Vilem Benzesen, jedan od članova Korporacije “Dajmler”. On deli mišljenje Zecea da bi sankcije značile usporavanje rasta proizvodnje i prodaje koji su krucijalni za uspeh jedne fabrike.

“Nama je potreban gas za proizvodnju, a Rusima gotovi proizvodi. U međuvremenu smo ipak otvorili fabriku u Rusiji zbog poreza i carine. Naš proizvod je 30 odsto jeftniji, a zaposlili smo, za pocetak, 600 radnika”, reči su Benzesena.

AUTOPORTAL.RS

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net